Petrolier saudit eliberat din mainile piratilor. Un petrolier saudit, capturat de piratii somalezi in urma cu doua luni, a fost eliberat. Superpetrolierul Syrian Star, avand la bord 2 milioane de barili de petrol, a fost capturat de piratii somalezi in luna noiembrie, cand se afla in apele Oceanului Indian. Potrivit unor informatii de ultima ora, petrolierul saudit se indeparteaza acum de coastele Somaliei, scrie BBC.

Critici la adresa ministrului justitiei din Franta. Organizatii feministe din Franta au criticat decizia ministrului justitiei, Rachida Dati, de a se intoarce la birou, la cinci zile dupa ce a nascut prin cezariana. Colectivul National pentru Drepturile Femeilor a calificat decizia ministrului, ca fiind scandaloasa, intrucat ar putea da un semnal angajatorilor, de a exercita presiuni, ca proaspetele mamici sa revina rapid in campul muncii. Potrivit legilor din Franta, femeile beneficiaza de 16 saptamani de concediu de maternitate, platit 90% din salariu, informeaza BBC.

Alarmanta crestere a ratei somajului in SUA. Potrivit unor noi cifre date publicitatii, Statele Unite au inregistrat o scadere a locurilor munca mai mare decat in oricare alt an, incepand din 1945. Data fiind agravarea crizei economice, anul trecut, Statele Unite raportasera o reducere de peste 2,5 milioane de locuri de munca. In luna decembrie a anului trecut, peste 500.000 de locuri de munca au fost desfiintate, totalul anual ridicandu-se astfel la 2,6 milioane. O astfel de reducere nu s-a mai inregistrat de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand piata locurilor de munca a fost perturbata de numarul mare al militarilor demobilizati. In prezent, numarul somerilor se ridica la peste 11 milioane, dar aceasta rata este totusi mai mica decat cea din anul 1982, cand ea se ridica la aproape 11%, informeaza IHT.

Bestia de pe plaja creeaza panica in randul britanicilor. Dupa isteria din Statele Unite creata de Monstrul din Montauk, a venit randul britanicilor sa nu mai doarma noaptea. Ca si in cazul precedent, un surfer a descoperit pe plaja din Croyde, Devon, ramasitele unui animal ramas neidentificat. Surferul, aflat inca in stare de soc, a declarat ca spera sa descopere Bestia din Exmoor, cu atat mai mult cu cat locul in care a fost gasit animalul este apropiat de zona in care a fost semnalata prezenta ei. Bestia din Exmoor sau “pisica-fantoma” apartine inca criptozoologiei, deoarece, pana in prezent, nu au putut fi obtinute dovezi clare ale existentei acesteia, informeaza Descopera.

Criza de alimente in Kenya. Guvernul Kenyei a avertizat ca aproape 10 milioane de oameni, adica peste un sfert din populatia tarii, se confrunta cu o penurie de alimente, datorata secetei. Presedintele kenyan, Mwai Kibaki, a anuntat ca va declara stare de urgenta, informeaza Reuters.

Au fost gasite ramasitele reginei egiptene Seshestet. Arheologii egipteni au gasit ramasitele unei mumii care cred ca a fost regina Seshestet, mama faraonului ce a condus Egiptul in secolul 24 i.H. Dupa 5 ore in care s-au chinuit sa ridice capacul sarcofagului, descoperit intr-o piramida de langa Cairo, arheologii au descoperit un craniu, picioarele, pelvisul si alte parti ale corpului invelite intr-o panza. Acestia au mai observat faptul ca degetele persoanei mumificate erau invelite in aur, informeaza Reuters.