56% dintre francezi se declara nesatisfacuti de masurile lui Nicolas Sarkozy pentru combaterea criziei economice se arata intr-un sondaj efectuat la cererea cotidianului Liberation. Aproximativ 62% dintre persoanele intervievate se tem ca situatia economica a tarii se va inrautati in 2009, scrie AP.

Numarul somerilor din Germania ar putea creste in 2009 cu aproximativ un million, ajungand astfel la patru milioane, a declarat duminica seful Oficiului Federal al Muncii, Frank-Juergen Weise. Liderii coalitiei guvernamentale a cancelarului Angela Merkel urmeaza sa aprobe luni un nou plan de stimuli financiari pentru sprijiniea economiei, de pana la 50 miliarde euro pentru urmatorii doi ani, scrie Reuters.

Un feribot cu peste 260 de oameni la bord s-a scufundat în estul Indoneziei. Potrivit ministrul indonezian al transporturilor 18 persoane au supravietuit accidentului. Autoritatiile sustin ca feribotul a pierdut controlul cu portul cand acesta se afla la 50 kilometri distanta de Majene, in vestul insulei, scrie AP.

Inca doua victime ale cutremurului, cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter din Costa Rica au fost descoperite de voluntarii de la Crucea Rosie. Astfel bilantul seismului se ridica la 18 morti, alte 42 de persoane fiind date disparute, scrie Reuters. Cutremurul a provocat alunecări de teren în zona rurală şi a distrus o autostradă din apropierea parcului naţional Poas. Potrivit specialistilor acesta este cel mai violent cutremur inregistrat în regiune in ultimii 150 de ani.

Guvernul ucrainian a acceptat sa semneze acordul privind reluarea livrarii de gaze rusesti. Documentul a fost semnat fara includerea mentiunilor solicitate de partea ucrainiana cu care presedintele rus nu a fost de acord. Cu doar cateva ore inainte de semnarea acordului, Dmitri Medvedev considera ca fiind nul protocolul privind tranzitul de gaze semnat de Ucraina si a cerut guvernului sa nu il indeplineasca pana la clarificarea contradictiilor, deorece Ucraina inclusese unilateral anumite clauze, scrie AFP.