Maia Morgenstern s-a suparat din pricina ca nu a fost chemata sa joace in cele patru reprezentatii cu piesa „Sase personaje in cautarea unui autor“ de Luigi Pirandello, programate pentru luna ianuarie, regizorul Liviu Ciulei preferand ca in aceste spectacole sa joace Andreea Bibiri, cu care actrita imparte rolul inca de la premiera din 2005. „Fara patima si fara vorbe mari, fara a suferi de mania persecutiei sau de paranoia, fara a avea nicio frustrare, ci, dimpotriva, cu umor, cu farmec, dar si cu demnitate, ma voi adresa unui avocat care va decide daca si cum putem duce cazul in justitie“, a explicat Maia Morgenstern pentru Cotidianul.

Nadia Comaneci ramane, si in 2008, personalitatea care se bucura de cea mai mare incredere din partea romanilor. Urmatoarele locuri, intr-un Top 100 realizat de revista „Reader’s Digest“, sunt ocupate de actorii Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei si Florin Piersic. La realizarea topului au participat peste 1.000 de repondenti cu varste de peste 18 ani. Topul este dominat, in prima parte de actori, sportivi, medici, cantareti si prezentatori de televiziune, ultimele locuri revenind zonei politicului, scrie EvZ.

Turismul romanesc ar putea atrage fonduri europene de un miliard de euro, prioritatea „zero” va fi turismul balnear. Acestea sunt liniile directoare trasate, ieri, de ministrul Elena Udrea pentru a scoate Romania din anonimat. „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum”, a explicat sefa de la Turism. Elena Udrea a spus ca izvorul de apa termala se intinde, din informatiile ei, pana spre Snagov si Balotesti. „Am vorbit cu reprezentantii C.J. Ilfov sa faca un studiu in acest sens. Incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem din Bucuresti chiar o destinatie de turism balnear”, a spus ea. Declaratiile ministrului au fost facute in urma reunirii Consiliului Consultativ al Turismului, unde s-a decis infiintarea unui comitet care sa se ocupe de Litoral in 2009, afirma Gandul.

Ordonanta de guvern care interzice cumulul pensiei cu salariul pare sa fie, pe zi ce trece, din ce in ce mai indreptatita. Desi a starnit proteste la nivelul medicilor, actorilor sau profesorilor, aceasta ordonanta va pune punct situatiilor in care unii magistrati sau diplomati pensionari ajung sa aiba venituri anuale cumulate care depasesc 130.000 de RON, potrivit unor surse ministeriale. Intre oamenii care castiga anual mai bine de un miliard de lei vechi pe an se numara chiar cei care trebuie sa decida, pe 15 ianuarie, soarta ordonantei, respectiv judecatorii CC. Astfel, pe primul loc la capitolul cea mai mare suma castigata se afla fostul procuror general, judecatorul CC Nicolae Cochinescu, care are o pensie de serviciu de 9.951 lei si un venit suplimentar de la stat de 125.731 lei, afirma Curentul.

Instanta suprema a dat publicitatii, ieri, rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care a fost cercetat fostul ministru al muncii Paul Pacuraru. Actul de sesizare al instantei contine si fragmente din transcrierile convorbirilor telefonice interceptate de DNA, intre Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, fostul presedinte al PNL Gorj, trimis si el in judecata. Procurorii anticoruptie au decis neinceperea urmaririi penale in cazul fiului fostului ministru al muncii Paul Pacuraru, inchizand astfel partea din dosar privind faptul ca Mihnea Pacuraru urma sa obtina nelegal contracte de achizitie publica la complexe energetice. „Din materialul probator administrat in cauza, rezulta ca Pacuraru Mihnea Corneliu nu a cunoscut scopul in legatura cu care tatal sau a acceptat aceste foloase, respectiv invinuitul Morega Dan Ilie a facut promisiunea. Asa cum am mentionat, invinuitul Pacuraru Nicolae Paul Anton a acceptat promisiunea de a primi foloasele pentru fiul sau Pacuraru Mihnea“, spun procurorii in rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega. “In convorbirea de la data de 3.06.2007 intre invinuitul Morega Dan Ilie si invinuitul Pacuraru Nicolae Paul, invinuitul Morega Dan Ilie ii promite invinuitului Pacuraru Nicolae Paul ca il va sprijini pe fiul acestuia, Pacuraru Mihnea Corneliu, in toate domeniile, promisiune pe care invinuitul o accepta (...), informeaza Gardianul.

In disperarea de a face economie la banii publici, Guvernul loveste tocmai pe saracii care au nevoie de asistenta medicala. Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap creste contributia medie lunara pentru persoanele din centrele rezidentiale pentru persoane cu handicap de zece ori, de la 170 de lei la 1.724 de lei incepand de la 1 ianuarie. Apartinatorii celor 340 de persoane internate in centrele "Sfantul Dimitrie" si "Sfantul Ioan" din cadrul Spitalului de Boli Cronice "Sfantul Luca" au fost surprinsi cand au fost anuntati de aceasta majorare. Asistenta sociala de la Centrul "Sfantul Dimitrie", Luciana Slavnic, a declarat ca nu au primit inca normele de aplicare ale ordinului, dar sunt persoane care nu isi vor putea permite sa plateasca aceasta suma, nici din pensia lor, nici cu sprijinul apartinatorilor, care, la randul lor, au venituri mici, scrie Gardianul.

Uniunea Europeana nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru masinile second-hand. Anuntul a fost facut in aceasta dupa-amiaza de Vasile Puscas, seful Departamentului pentru Afaceri Europene. Reprezentantii Departamentului pentru Afaceri Externe au confirmat, pentru "Adevarul", primirea unei informari din partea Uniunii Europene care denunta ilegalitatea taxei, insa au precizat ca este vorba despre concluzii preliminare. Informatia vine la scurta vreme dupa sosirea in tara a delegatiei care s-a deplasat astazi la Bruxelles pentru a participa la o serie de discutii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barosso. Din grupul care s-a aflat astazi la sediul CE alaturi de Traian Basescu au facut parte premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica, ministrul economiei, Adriean Videanu, ministrul de externe, Cristian Diaconescu si seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, scrie Adevarul.