Armata israeliana a utilizat obuze cu fosfor alb pentru a bombarda zone locuite de refugiati in Fasia Gaza, sustine organizatia americana Human Rights Watch. Acesta susbstanta poate provoca arsuri grave daca intra in contact cu pielea sustin specialistii. Reprezentantii Human Rights Watch au cerut Israelului sa nu mai folosesca acest tip de armament, noteaza AP. De asemnea, doi medici norvegieni care au petrecut şase zile în Fâşia Gaza au declarat că suspectează armata israeliană că foloseşte o proiectile din categoria DIME (Dense Inert Metal Explosive), ce produce o explozie foarte puternică pe o rază limitată.

Finantistul american Bernard Madoff scapa deocamdata de inchisoare insa ramane sub supravegherea politiei. Autoritatiile americane cerusera sa se dispuna arestarea lui Madoff deoarece acesta ar fi incalcat regimul de eliberare pe cautiune, transferand bani si bunuri la rude. scrie Reuters. Fost presedinte al bursei Nasdaq, Benard Madoff a fost arestat pe 11 decembrie 2008 fiind acuzat de o frauda de 50 de miliarde de dolari prin infiintarea unei piramide financiare. Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.

Barack Obama va emite un decret prin care va desfinta centrul de detentie de la Guantanamo, chiar in prima saptamana de mandat au anuntat consilierii presedintelui citati de AP. Astfel, inchiderea inchisorii militare a ar putea fi prima masura a noului sef de stat de la Casa Alba. Viitorul preşedinte american a promis în repetate rânduri, în timpul campaniei electorale, că va închide centrul de detenţie din Cuba, simbol al exceselor "războiului împotriva terorismului" condus de George W. Bush. Deschis la începutul lui 2002 la o bază navală americană situată în Cuba, centrul de detenţie adăposteşte în prezent peste 250 de detinuti.

Lungimea degetului inelar indica succesul in domeniul finantelor sustine un studiu efectuat de Universitatea Cambridge in mediul bancar londonez. Cercetatorii sustin ca persoanele care au un inelar mai lung decat indexul au mai multe sanse sa reuseasca in finantele londoneze. Acelasi raport intre inelar si index a mai fost asociat cu reusita in fotbal si baschet, informeaza AP.

Premierul slovac, Robert Fico, a dispus redeschiderea centralei nucleare de la Jaslovske Bohunice care include si un reactor de productie sovietica. In replica, autoritatile austriece cer sanctionarea Slovaciei pentru repornirea reactorului nuclear de la Bohunice, considerand ca aceasta actiune reprezinta o grava incalcare de catre Slovacia a Tratatului UE. Inchiderea, in luna decembrie a anului trecut, a reactorului de la Bohunice, din apropierea granitei slovaco-austriece, a fost una dintre conditiile esentiale impuse Bratislavei la aderarea la UE, in 2004, informeaza Le Monde.