China, a treia putere economica din lume. China a depasit Germania, devenind a treia putere economica a lumii in anul 2007, mult mai devreme decat se anticipase. Desi estimarile precedente plasau cresterea produsului intern brut al Chinei la 11,9%, estimarile revizuite, facute publice miercuri, arata ca economia Chinei a crescut, de fapt, cu 13 procente, ajungand la 3,38 de trilioane de dolari. Produsul intern brut al Germaniei pe anul 2007 a fost, in schimb, de 3,32 de trilioane de dolari, scrie Washington Post.

1.800 de cadavre descoperite intr-o groapa comuna din Polonia. Autoritatile poloneze au dezgropat ramasitele a 1.800 de trupuri si se asteapta sa gaseasca si mai multe intr-o groapa comuna descoperita acum trei luni si care se pare ca dateaza din ultima perioada a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Groapa comuna este situata in nordul Poloniei, intr-o zona care a apartinut Germaniei pana in 1945, iar autoritatile presupun ca ramasitele sunt ale unor civili germani ucisi de fortele soviete, scrie Reuters.

Agentii de la Guatanamo, acuzati ca au torturat un suspect de terorism. Agentii americani de la Guatanamo Bay au fost acuzati de oficialii care supravegheaza procesele ca ar fi torturat un barbat saudit suspectat de implicarea in atentatele de la 11 Septembrie. Astfel, Susan Crawford, autoritatea desemnata pentru convocarea comisiilor militare in Februarie 2007, a declarat ca Mohammad al-Qahtani avea o stare de sanatate precara, in urma interogatoriului. Desi Pentagonul sustine ca metodele folosite de agenti erau legale in 2002, la momentul la care a avut loc interogatoriul, unele dintre acestea au fost interzise acum, scrie BBC.

Cardinalul portughez avertizeaza femeile in privinta casatoriei cu musulmani. Liderul Bisericii Catolice din Portugalia le indeamna pe femeile portugheze sa se gandeasca de doua ori inainte de a se casatori cu un musulman. Potrivit cardinalulului Jose Policarpo, crestinii ar trebui sa invete mai multe de la musulmani si sa-i respecte. Insa, in acelasi timp, Policarpo declara ca mariajul cu un barbat musulman poate crea foarte multe probleme pentru ca femeile crestine trebuie sa se supuna conventiilor musulmane, scrie USA Today.

Cum ne salvam planeta? Pana in 2050, trebuie sa reducem radical emisia de dioxid de carbon pentru a preveni o schimbare climatica catastrofala. Aceasta este concluzia unui raport intocmit de catre Institutul Worldwatch, care someaza marile organizatii internationale si guvernele de pe tot Globul sa ia masuri urgente pentru reducerea emisiei gazelor cu efect de sera. Chiar si o crestere a temperaturii globale de “numai” 2 grade Celsius pentru urmatorii 10 ani (fenomen pe care cel mai multi oameni de stiinta il dau ca sigur, tinand cont de nivelul global de CO2 din prezent) este inacceptabila si comporta riscuri uriase pentru sistemele naturale de pe Pamant, dezvaluie autorii, potrivit Descopera.