Noi dezvaluiri privind prezenta metanului pe Marte. Cercetatorii NASA au anuntat ca au fost gasite cantitati mari de metan pe Marte. Acesta ar putea fi produs de activitati geologice, dar reprezinta si un semn ca ar putea exista viata pe Marte. Prezenta metanului a fost detectata in atmosfera planetei rosii acum cinci ani, iar cercetatorii au descoperit ca densitatea lui difera in anumite zone ale planetei. Tinand cont ca metanul ar trebui sa reziste pentru scurt timp in atmofera, fiind distrus de lumina soarelui, prezenta gazului in cantitate mare inseamna ca acesta se reface, fiind deci rezultatul unui proces in continua desfasurare, scrie BBC.

Asa-zis protestatar chinez condamnat la trei ani de inchisoare. Un cetatean chinez care a fost arestat dupa ce a depus cerere pentru a organiza un protest in Beijing, in timpul Jocurilor Olimpice din August, a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Protestatrul, Ji Sizun, in varsta de 58 de ani, a fost condamnat pe 7 ianuarie, de catre un judecator din orasul Fuzhou, pentru falsificarea de documente oficiale, a declarat avocatul acestuia, Lin Kaihua, joi. Ji Sizun este una dintre numeroasele victime ale strategiei adoptate de catre guvernul chinez pe perioada Olimpiadei de la Beijing care a infuriat sustinatorii drepturilor omului. Tactica a ridicat o serie de intrebari la adresa actiunilor Comitetului Olimpic International, considerandu-se ca acesta ar fi trebuit sa faca mai multe presiuni asupra guvernului chinez pentru respectarea drepturilor omului si a libertatii de exprimare, scrie The New York Times.

Barack Obama: Nu mai este esential sa-l omoram pe Osama bin Laden. Barack Obama a sugerat noaptea trecuta ca scoaterea lui Osama bin Laden de pe campul de lupta nu mai este esentiala si ca obiectivele de securitate ale SUA pot fi atinse si prin simpla urmarire a al-Qaeda. “Eu as prefera, bineinteles sa il capturam si sa il omoram,” a declarat Obama. “Dar daca putem strange latul atat de tare incat se afla undeva intr-o pestera fara sa poata comunica cu oamenii lui, atunci ne vom fi atins obiectivul de a proteja America” a declarat Obama, potrivit TimesOnline.

Armele chimice, vechi de aproape 2 000 de ani. Ramasitele a 20 de corpuri umane au fost identificate intr-un tunel din Siria, descoperire ce a dus la refacerea unui intreg scenariu de razboi. Analizele au aratat ca fosilele apartineau unor soldati romani, care au fost ucisi de un amestec de gaze pompate in tunel de catre inamicii lor persi. Acestia faceau parte dintr-o garnizoana care sapa tunelul pentru a-i ataca pe persi, care l-a randul lor, sapau tunele pentru a mina zidurile orasulului, scrie Descopera.

Autoritatile pakistaneze au arestat 124 de suspecti teroristi. Pakistanul a anuntat, joi, ca autoritatile au inchis cinci tabere de antrenament ale gruparii teroriste Lashkar-e-Taiba, presupusa organizatie vinovata de atentatele de la Mumbai, si a arestat 124 de membri ai acesteia. Tensiunile dintre Pakistan si India au luat amploare dupa atacurile teroriste din noiembrie din capitala financiara a Indiei. Pakistanul a condamnat atentatele, a negat orice fel de implicare in aceste evenimente si a promis sa coopereze cu India pentru pedepsirea vinovatilor, scrie Reuters.