Reprezentantii ministerului de Interne al Germaniei au declarat ca inregistrarea video, trimisa de Al Qaida in care germanii sunt amenintati cu atentate daca nu isi retrag trupele din Afganistan, este autentica. Un presupus membru al retelei Al Qaida a amenintat cu represalii Germania, daca aceasta va continua sa ramana a treia forta de ocupatie din Afganistan. Mesajul video a fost dat publicitatii sambata seara de catre americanii de la centrul de supraveghere a site-urilor islamiste - SITE, informeaza AFP. Intr-un mesaj cu o durata de aproximativ 30 de minute un militant islamic afirma ca germanii sunt "creduli si naivi'" daca cred ca vor putea scapa de atacurile Al Qaida.

Ismail Haniyeh, liderul miscarii Hamas in Fasia Gaza a declarat duminica ca ofensiva israeliana s-a soldat cu un esec. Ismail Haniyeh a adaugat ca decizia Israelului de a pune capat confluctului este inteleapta. Cu toate acestea exista informatii potrivit carora armata palestiniana a atacat din nou Israelul, duminica, la cateva ore dupa ce premierul Ehud Olmert a anuntat oprirea focului. Potrivit unui purtator e cuvant al armatei isrealiene, cel putin cinci explozii au avut loc in sudul Fasiei Gaza, transmite Reuters.

Romania si Bulgaria s-ar putea confrunta cu miscari de protest in primavara, pe fondul crizei economice scrie cotidianul britanic The Guardian. Afectate dur de criza economica, tari precum Bulgaria, Romania si statele baltice risca instabilitate politica si miscari sociale, chiar si o amplificare a tensiunilor rasiale. Multi experti se tem ca Romania, care a aderat la Uniunea Europeana in 2007, ar putea fi urmatoarea tara care s-ar confrunta cu miscari sociale Peste cateva luni vor iesi oameni in strada, aproape sigur, afirma Luca Niculescu, un analist politic de la Bucuresti. Avem un nou guvern care nu s-a dovedit prea eficient. Ne-am obisnuit cu cresteri economice importante, informeaza publicatia britanica.

Cutiile negre ale avionului care a amerizat joia trecuta la New York in raul Hudson confirma ca accidentul s-a petrecut in urma coliziunii aparatului de zbor cu un stol de pasari. Potrivit anchetatorilor intr-una din conversatiile inregistrate pilotii vorbesc despre pasari, iar a doua cutie negra a inregistrat aprope simultan defectarea a doua motoare ale avionului. Impactul s-a produs la aproximativ 914 metri altitudine, in timp ce avionul US Airways, care tocmai decolase de pe aeroportul LaGuardia din New York, indreptandu-se catre Charlotte, in North Carolina, era in plina ascensiune. Aterizarea realizata exemplar de pilot si rapiditatea operatiunilor de salvare au permis salvarea celor 155 de pasageri ai zborului 1549 al US Airways, scrie AFP.

Un elicopter militar francez cu 10 persoane la bord s-a prabusit in apele Oceanului Atlantic in apropierea coastelor Gabonului, a anuntat presedintia franceza. Accidentul s-a soldat cu 7 morti si o persoana disparuta, doi militari fiind recuperati de echipele de salvare. Accidentul a avut loc in timpul unui exercitiu militar comun franco-gabonez. La bordul elicopterului se aflau cei patru membri ai echipajului de zbor si sase militari, scrie AFP.