Greva de pe cele doua terminale ale aeroportului Ferihegy din Budapesta a fost reluata ieri dupa ce protestul fusese suspendat pe durata sarbatorilor de iarna. Cele doua sindicate ale angajatilor de la Aeroportul international din Budapesta au anuntat ca protestul este pe termen nelimitat deorece nu s-a ajuns la un acord privind contractul colectiv de munca al angajatilor. Sindicalistii ii avertizeaza pe pasageri ca in urmatoarea perioada vor avea loc numeroase intarzieri si anulari ale curselor aeriene, noteaza AFP.

Israelul se asteapta la un val de actiuni in justitie pentru crime de razboi din partea organizatiilor propalestiniene, care il acuza de bilantul mare al victimelor in randul civililor palestinieni si de distrugerea proprietatilor acestora in ofensiva din Gaza, relateaza cotidianul isrelian Haaretz. Mai multi oficiali israelieni au declarat ca este posibil ca Israelul sa fi obligat sa accepte o ancheta internationala privind operatiunea din Fasia Gaza. Procurorii au inceput sa stranga in avans dovezi privind locurile in care au fost descoperite depozite de armament si din care membrii Hamas au lansat atacuri, pregatindu-se sa isi argumenteze atacurile impotriva locuintelor din Fasia Gaza.

NATO ar trebui sa trimita aproximativ 10.000 de militari in Afganistan care sa asigure securitatea pe durata desfasurarii alegerilor prezidentiale din acesta tara care vor avea loc in 2009. Potrivit secretarului general al NATO Jaap de Hoop Scheffer, militarii ar urma sa stationeze in Afganistan timp de 4 luni. Cererea lui Scheffer este independenta de intentia SUA de a trimite anul acesta 20.000-30.000 de militari, care sa se alature celor circa 32.000 de soldati americani deja aflati pe teren. Barack Obama, care va prelua presedintia SUA marti, a anuntat o schimbare a prioritatilor, prin reducerea treptata a efectivelor militare din Irak in beneficiul Afganistanului, scrie AFP.

Presedintele George W. Bush, care mai are o zi de stat in functie, a discutat telefonic, luni, cu liderii Rusiei, Coreei de Sud, Italiei, Georgiei si Danemarcei, pentru le spune cat a apreciat colaborarea cu ei. Bush "si-a exprimat gratitudinea fata de ospitalitatea generoasa de care au dat dovada acesti lideri fata de el si de doamna Bush de-a lungul anilor, si a spus cat de mult apreciaza colaborarea cu ei in cursul celor doua mandate ale sale", a spus un purtator de cuvant al Casei Albe, Gordon Johndroe, relateaza AFP.

Aeronava Airbus A320 apartinand companiei US Airways, care a fost obligata sa amerizeze joia trecuta in raul Hudson, New York, comporta o avarie la motoare, cu doua zile inainte de accidente, sustin jurnalistii postului de televiziune CNN. Televiziunea americana citeaza pasageri care sustin ca inca de marti starea tehnica a aeronavei lasa de dorit. Pana in acest moment anchetatorii au stabilit ca accidentul s-a petrecut in urma coliziunii aparatului de zbor cu un stol de pasari.