Vrajitoarea din spatele ministrului de Interne Dragnea. Imediat dupa caderea lui Oprea, fortele oculte au inceput sa actioneze in PSD. In orasul resedinta de judet Alexandria, inima Teleormanului, Liviu Nicolae Dragnea, puternicul presedinte al Consiliului Judetean, a facut o vizita vrajitoarei lui favorite: Gabriela Dimancea, domiciliata pe strada Dunarii. Conform surselor noastre, Liviu Dragnea i-a cerut doamnei Dimancea lucrul pe care orice mare barbat de stat dintr-un judet mic l-ar cere: postul de ministru al Administratiei si Internelor. Din fericire, intr-un oras mic de provincie, nimic nu ramine secret. La nici doua zile, toata Alexandria a inceput sa vuiasca despre detaliile sordide ale intilnirii. Dornica sa-l slujeasca, pentru simplul motiv ca Liviu Dragnea merita, doamna Dimancea i-a prezis satisfacerea acestui ideal, dar nu inainte de a-i porunci sa unga cu miere niste usi de la sediul PSD din Bucuresti, scrie Academia Catavencu.

Infractorii, ocrotiti de Legea retinerii datelor. Abia intrata in vigoare, Legea privind retinerea datelor de catre furnizorii de comunicatii electronice ameninta sa blocheze majoritatea anchetelor penale, sustin politistii si procurorii. Vatamarea corporala grava, violul, talharia sau pedofilia, amenintarea, evadarea sunt doar cateva dintre infractiunile care risca sa nu mai poata fi rezolvate de catre anchetatori. Si asta pentru ca, in urma intrarii in vigoare a Legii privind retinerea datelor de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice, doar infractiunile ce intra in categoriile definite de Legea de combatere a criminalitatii organizate si de Legea privind prevenirea si combaterea terorismului pot fi anchetate in acest fel, scrie EvZ.

Nastase nu vrea sa fie iepurasul PSD contra lui Basescu. Intr-o ora de interviu, Adrian Nastase a pomenit de aproape 30 de ori numele lui Traian Basescu. “Aveti o obsesie fata de Traian Basescu?” l-am intrebat. Nastase a raspuns ca Romania ar trebui sa aiba aceasta obsesie, in conditiile in care acesta este “un bezmetic”. Din cauza acestuia si a prieteniei pe care “unii colegi” i-o poarta, Nastase spune ca nici nu-l mai tenteaza sa se arunce in cursa prezidentiala. Totusi, adauga fostul premier, “minuni se pot intampla” – cum ar fi ruperea aliantei PSD-PD-L, care l-ar pune pe candidatul social-democrat intr-o postura reala de “alternativa” la Traian Basescu, scrie Gandul.

CSAT a decis cu ce scop raman soldatii romani in Irak. Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in sedinta de marti, de la Palatul Cotroceni, Memorandumul ce reglementeaza tipurile de operatii si activitati non-combat pe care militarii romani continua sa le desfasoare in Irak, in acord cu autoritatile de la Bagdad. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in acest fel “militarii romani vor asigura sprijin umanitar si medical in regiunile Tallil si Bagdad si vor desfasura activitati de instruire si consiliere pentru membrii Fortele de Securitate Irakiene”, scrie Cotidianul.

Serbia, tara in care mafia s-a confundat cu statul. In Serbia lui Milosevici, statul incepuse sa se bazeze pe crima, iar crima s-a confundat cu statul. Ulterior, criminalitatea organizata din Serbia a capatat dimensiuni strategice si geo-politice. O criminalitate organizata atat de eficace si diversificata nu ar fi fost posibila daca Serbia nu s-ar afla printre tarile cu cei mai corupti functionari publici, scrie Romania libera.

Sporuri penale pentru sefii puscariilor. Unii directori de penitenciare au venituri lunare care depasesc 5.000 de euro. Salariul unui sef de penitenciar este de patru-cinci ori mai mare decat al unui procuror sau judecator. Sase magistrati detasati in functie de director de penitenciar au venituri lunare de cate aproximativ 5.000 de euro. Sindicatele din sistemul penitenciar considera ca acest lucru este anormal si cer ministrului Justitiei sa opreasca aceasta practica si sa semneze ordinul de incetare a detasarii, scrie Adevarul.

Berceanu a contemplat realizarea Bechtel: 100 de metri de autostrada. Prima vizita de lucru a ministrului Trans­por­turilor, Radu Berceanu, a fost la unul dintre santierele „preferate” ale ministerului: Autostrada Transilvania, aflata in grija constructorului american Bechtel. Incaltat cu pantofi de piele intoarsa, ministrul nu a putut merge mai mult de 100 de metri fara sa intre cu picioarele in noroiul argilos de pe imensul santier, respectiv acei 100 de metri de “autostrada americana” de pe portiunea dintre Gilau si Campia Turzii, singurii din tot tronsonul care sunt acoperiti si cu ultimul strat de asfalt, adica, teoretic, singurii practicabili, scrie Gandul.

Rottweilerul musca, politistul doarme. Desi anual sunt mutilati copii, batrani si femei de catre caini agresivi, Politia Romana nu a centralizat aceste cazuri, neexistand practic o strategie coerenta sau unitara, prin colaborarea cu instantele, pentru combaterea acestui fenomen. In acest context, nici politistii nu par a realiza riscurile generate de nerespectarea legislatiei pentru detinerea cainilor agresivi. Exemplul elocvent este cel de la Cluj-Napoca, oras unde un baietel de trei ani a fost mutilat de un Rottweiler. Agentii de proximitate nu au semnalat niciodata prezenta acestui animal in zona pe care o au in jurisdictie. Daca ar fi facut-o, Vladut nu ar mai zace acum pe un pat de spital, scrie Adevarul.

De Craciun, deputatii au primit cadou juma’ de milion de euro. In decembrie, deputatii au muncit numai trei zile: de pe 20 pina pe 23. Iar nou-venitii, adica cei alesi pentru prima oara in acest mandat, nici nu au avut timp sa gaseasca budele din Casa Poporului, daramite sa le mai si foloseasca. Cu toate astea, ei s-au facut copios de rahat, dupa ce au primit cite doua mii de euro de caciula pentru nimic. Asa, cadou, sa fie inainte de Craciun. Ce e drept, a existat si un pretext pentru acordarea sumelor: deputatii aveau nevoie de suma asta ca sa-si plateasca angajatii de la birourile parlamentare. Nu conteaza ca cea mai mare parte din cei 288 de deputati aflati la primul mandat nici nu au birouri parlamentare – ei si-au facut datoria fata de tara si au primit banii, scrie Academia Catavencu.