Vesti proaste pentru angajatii straini din Malaysia. Malaysia a interzis angajarea strainilor in diverse domenii economice, incercand astfel sa isi protejeze cetatenii fata de somajul provocat de actuala criza economico-financiara internationala. Guvernul malayez le-a recomandat patronilor, ca atunci cand isi vor reduce locurile de munca, sa ii concendieze mai intai pe straini. Peste 2 milioane de straini muncesc legal in Malaysia, majoritatea provenind din Indonezia si din alte tari din sudul Asiei. In general, este vorba mai ales de muncitori necalificati, care primesc salarii mai mici pentru munci pe care malayezii, care au o situatie financiara mai buna, refuza sa le presteze, informeaza BBC.

Cresterea economica a Chinei, in scadere drastica. China, considerata a treia mare putere economica a lumii, a inregistrat cea mai scazuta rata de crestere economica din ultimii sapte ani. In anul 2008, cresterea economica a Chinei a fost de numai 9%, respectiv cu patru puncte procentuale mai mica decat in anul precedent. In ultimul trimestru al anului 2008, cresterea economica a Chinei a scazut drastic, pana la mai putin de 7%, informeaza BBC.

Craniul de “hobbit” descoperit in Indonezia nu este uman. Cercetatorii responsabili cu analizarea unui craniu cu aspect omenesc, dar de dimesiuni foarte reduse, descoperit in urma cu cinci ani in Indonezia, au conchis ca fosila nu este de origine umana, anunta Daily Mail. Atunci cand a fost identificat in Indonezia, craniul a fost atribuit de arheologi familiei Homo floresiensis, desi specia din care acesta provenea nu era cunoscuta. Acum, cercetatorii Departamentului de Anatomie al Universitatii Stony Brook sustin ca forma craniului se aseamana cu cea pe care o aveau capetele unui stramos indepartat al omului, insa nu are legatura cu omul modern. Pentru a se studia dimensiunea, forma si asimetria, in analizarea craniului s-a folosit tehnologia de masurare tridimensionala, noteaza Descopera.

Galileo Galilei ar putea fi deshumat. Oameni de stiinta italieni si britanici vor sa dehumeze corpul astronomului Galileo Galilei pentru a face teste ADN si a determina daca problemele grave de vedere pe care le avea ar fi putut influenta unele din descoperirile lui. Oamenii de stiinta sustin ca testul ADN ar putea raspunde la anumite intrebari despre Galileo Galilei, "parintele astronomiei". "Daca am afla cu exactitate ce nu era in regula cu ochii lui am putea folosi calculatorul pentru a recrea ceea ce a vazut el prin telescop", a declarat Paolo Galluzzi, directorul Muzeului de Istorie si Stiinta din Florenta, orasul in care este ingropat Galilei. Una din "erorile" pe care le-a facut astronomul, pe care Galluzzi le pune pe seama problemelor de vedere, este faptul ca el credea ca planeta Saturn nu este perfect rotunda, ci are o parte neregulata si mai bombata, informeaza Reuters.

Doua crime surprinse de catre camere de supraveghere din Rusia. In ciuda efortului continuu de a il gasi pe tragatorul care a ucis luni un avocat pentru drepturile omului si un jurnalist, investigatorii rusi nu au inca suspecti. Camerele de supraveghere au surprins crimele, insa din inregistrari nu se poate afla identitatea tragatorului, a declarat Vladimir Pronin, seful politiei din Moscova. "Pot doar sa spun ca barbatul are inaltimea de aproximativ 1,8 m si un corp atletic. De asemenea nu au existat martori la crima". Etnia tragatorului nu a putut fi stabilita din cauza faptului ca acesta purta o sapca pe cap, informeaza CNN.

Obama nu tolereaza tortura pe teritorul Statelor Unite ale Americii. Presedintele Obama a declarat ca Statele Unite ale Americii nu va accepta tortura si a semnat un ordin executiv pentru a interzice procedeele de interogare foarte dure. De asemenea acesta a decis inchiderea controversatului centru de detentie din Guantanamo Bay in maxim un an de zile. Obama vrea sa inchida si toate centrele CIA de detentie care nu sunt pe teritoriul Statelor Unite si au scopul de a "gazdui" teroristii, informeaza SkyNews.