Holera face peste 3.000 de victime in Zimbabwe. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca numarul persoanelor care au murit din cauza holerei in Zimbabwe a depasit pragul de 3.000. Astfel, numarul mortilor a crescut cu mai mult de 1.000 in decurs de doar doua saptamani. De la izbucnirea epidemiei, din August 2008, 57.702 persoane au fost afectate. In plus, Zimbabwe se indreapta spre un colaps economic, avand o rata a somajului mai mare de 80%, iar aproape jumatate din populatie are nevoie de ajutoare alimentare, scrie BBC.

Egiptul critica Iranul. Egiptul a lansat critici dure la adresa Iranului, a miscarii palestiniene Hamas si a grupului Shiit libanez Hezbollah, sustinand ca acestia au inceput impreuna conflictul din Gaza cu scopul de a crea tensiuni in Orientul Mijlociu. "Au incercat sa provoace conflictul din regiune in interesul Iranului, care incearca sa scape de presiunile Occidentului in privinta programului nuclear", a declarat ministrul de Externe egiptean, Ahmed Aboul Gheit, miercuri. De asemenea, acesta a spus ca Egiptul a subminat incercarile Qatarului de a organiza un summit arab cu privire la conflictul din Gaza, intrucat acesta ar fi distrus o actiune araba comuna, scrie Reuters.

81 de persoane arestate in China, inainte de aniversarea Tibetului. Autoritatile chineze au demarat o actiune pentru asigurarea sigurantei in Tibet, inainte de una dintre cele mai sensibile aniversari din ultimii ani din zona, presa de stat declarand ca cel putin 81 de personane au fost retinute. Militantii pentru independenta Tibetului au declarat ca actiunile represive din Tibet par sa aiba ca scop intimidarea tibetanilor, inainte de aniversarea a 50 de ani de la reprimarea revolutiei impotriva conducerii chineze, ce l-a fortat pe liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, sa se autoexileze in India, scrie The New York Times.

4 membri ai Camerei Lorzilor anchetati pentru luare de mita. Ultimul scandal politic ce zdruncina Marea Britanie, denumit si “Erminegate”, a fost declansat in urma unei anchete jurnalistice a reporterilor de la Sunday Times, care au inregistrat o serie de conversatii a 4 membri din Camera Lorzilor. Au reusit acest lucru pozand ca lobby-isti de-ai unui om de afaceri strain. In urma acestei anchete reiese ca parlamentarii sunt dispusi sa ia mita pentru a modifica legislatia. Thomas Taylor si alti trei membri ai Camerei Lorzilor sunt anchetati in momentul de fata pentru trafic de influenta si luare de mita. Toti patru fac parte din Partidul Laburist, partidul din care face parte si prim-ministrul Gordon Brown, scrie Washington Post.

Zirconiul spune povestea formarii crustei lunare. O bucata mica de zirconiu colectata de pe Luna in 1972, ofera noi informatii despre scoarta satelitului Terrei. Analizele actuale par sa indice ca suprafata lunara s-a solidificat in urma cu 4,4 miliarde de ani, insa intr-un timp mult mai scurt decat estimasera cercetatorii initial. O teorie larg acceptata sugereaza ca Luna s-a format in urma resturilor aruncate in spatiu, dupa ce un corp ceresc de marimea planetei Marte a lovit Pamantul in urma cu aproximativ 4,5 miliarde de ani. Dupa formare, a mai fost necesara o alta perioada de cateva milioane de ani pentru ca suprafata, acoperita de un strat subtire de roca topita, sa se solidifice, scrie Descopera.