Lovitura imobiliara: „Zambaccianul“ lui Miki Spaga. Senatorul PSD Serban Mihailescu s-a pricopsit cu o casa. Este vorba despre un apartament de lux de 186 de metri patrati, situat intr-o zona rezidentiala din Capitala, evaluat la peste o jumatate de milion de euro, dar achizitionat la pret de chilipir. Binefacatorul: familia omului de afaceri Gheorghe Bosanceanu. Intre multimilionarul constantean si Serban Mihailescu exista o veche relatie de prietenie. In 2002, cand Mihailescu era secretar general al guvernului, a fost emisa ordonanta de urgenta prin care Santierul Naval Constanta a fost privatizat, intrand in posesia lui Gheorghe Bosanceanu, scrie EvZ.

Regii asfaltului plang pe infundate dupa banii pe care ii au de primit de la stat. Se plang si nu prea ca statul le datoreaza mai multi bani decat in anii trecuti. Se feresc sa spuna sume, precizand doar ca este vorba de foarte multi bani. Cei mai multi patroni de firme de constructii care au beneficiat de contracte grase cu autoritatile statului asteapta ca acesta sa-si onoreze obligatiile, dar nu fac prea mult tam-tam, spunand ca asteapta cu maxim interes aprobarea bugetului de stat pe 2009, moment in care, sustin ei, situatia se va rezolva, scrie Gandul.

Angajati ai Realitatea, batuti in fata Casei Presei. Trei angajati ai postului de televiziune Realitatea TV au fost batuti marti dupa-amiaza, in parcarea din fata Casei Presei, de doi barbati care au coborat din masina fostului fotbalist al lui Dinamo Giani Kirita. Potrivit agentiei NewsIn, la originea agresiunii fizice a stat o disputa verbala pe marginea blocarii caii de acces de catre un autoturism Audi, al carui sofer s-a aratat foarte deranjat de claxonul masinii televiziunii, scrie Cotidianul.

Increngaturi politico-medicale la Slatina. In Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, moartea pacientului plimbat intre sectii se pare ca a deranjat un "musuroi" politico-medical, dirijat – spun mai multi medici – de fostul deputat PC, PNL si apoi PSD Renica Diaconescu, seful sectiei de neurologie. Renica Diaconescu neaga si spune ca fostele conduceri ale spitalului sunt de vina pentru starea de fapt si ca asistentele medicale slab pregatite sunt cele care au creat tensiuni in unitate. Problemele spitalului au aparut, spun medicii slatineni, dupa ce acesta a fost transformat, fara sa indeplineasca toate conditiile, in unitate de urgenta, scrie Romania libera.

Magistratii sunt cel mai bine platiti. Angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie conduc in topul salariilor bugetarilor, cu o leafa medie lunara de 2.697 de euro. Potrivit unui document oficial intrat in posesia EvZ, pe locul al doilea se afla angajatii Consiliului Superior al Magistraturii, cu o medie salariala lunara de 2.638 de euro, urmati de cei ai Consiliului Concurentei (2.333 de euro) si de cei ai Curtii Constitutionale (2.261 de euro).

Intrarea unui rom intr-o multinationala: "La inceput colegii m-au crezut indian". Ionela Cristea si Marius Dursea sunt doi tineri romi care, prin traseul lor profesional, si-au propus sa dizolve prejudecatile despre propria etnie. Au absolvit o facultate, s-au angajat intr-o multinationala si-si fac planuri legate de cariera. In prezent, se simt bine in firma, intrucat sunt tratati "corect politic", chiar daca o vreme colegii i-au considerat expati indieni si li se adresau doar in engleza, scrie Romania libera.

„Eroul de la Revolutie care mi-a distrus viata”. Dupa 20 de ani de tacere, un ranit din decembrie 1989 povesteste cum un plutonier de militie a ucis trei oameni si l-a schilodit. Petre Geamana a fost impuscat in data de 26 decembrie 1989 de un angajat al Ministerului de Interne. Agresorul a fost impuscat la randul sau si ingropat ca erou al Revolutiei, scrie Adevarul.

Violuri ascunse de autoritati. Medicii legisti confirma violul de la Scoala Speciala din Huedin, iar marturiile ulterioare dezvaluie tot mai multe cazuri care ar putea ajunge in atentia politiei. Politia din Dej, judetul Cluj, a inceput o ancheta in cazul Liviei, fetita de 14 ani de la Scoala Speciala din Huedin care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de un coleg, in incinta scolii. In paralel, reporterii EvZ au aflat ca numarul fetelor de la scoala din Huedin care au ramas insarcinate este mult mai mare decat cel recunoscut de cei responsabili cu ingrijirea si educarea copiilor.

Romanii de la Microsoft nu se tem de concedieri. Declaratia unui senator american, care a cerut companiei Microsoft sa-i protejeze pe angajatii americani atunci cand face disponibilizari, a fost primita cu ironie de romanii care lucreaza pentru gigantul IT. "Romania libera" a discutat cu cativa dintre cei aproximativ 300 de conationali care lucreaza in sediul central al Microsoft, din Seattle, despre posibilitatea de a-si pierde locurile de munca in viitorul apropiat.