Criza financiara din America se va intinde pe mai multi ani, a declarat presedintele Barack Obama la NBC. Liderul de la Casa Alba a tinut sa-i previna pe americani ca vor fi necesare cateva luni pentru a opri declinul economiei si cativa ani pentru a o reconstrui, scrie Bloomberg. Administratia pregateste o strategie de revigorare a sistemului financiar axata pe deblocarea creditelor.

O parte dintre teologii catolici se declara nemultumiti de poilitica papei Benedict care nu a sanctionat episcopii care neaga Holocaustul. Potrivit lui Tom Reese, profesor de teologie la Woodstock Theological Centre din cadrul Georgetown University, Benedict a luat aceste decizii fara sa se consulte cu expertii in aceste probleme. Mai mult, Tom Reese considera ca fostul cardinal Ratzinger s-a inconjurat de consilierii care nu fac fata cerintelor: "Este inconjurat de oameni care nu sunt la fel de inteligenti ca el (n.r.Benedict) si care nu i-ar contesta nicio decizie. Un om inteligent care se inconjoara de persoane mai putin inteligente, va avea de infruntat mai multe probleme decat un individ mediocru care apeleaza la sfaturile specialistilor", opineaza Reese, citat de Reuters.

Patriarhul Kiril al Moscovei si al Intregii Rusii a fost intronizat duminica, la Catedrala Hristos Mantuitorul, la conducerea unei Biserici ortodoxe aflata in dezvoltare de la sfarsitul regimului sovietic, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa. La ceremonie au asistat aproape 4.000 de invitati printre care s-au aflat presedintele rus, Dmitri Medvedev, premierul Vladimir Putin dar si reprezentantii Romaniei: mitropolitul Laurentiu al Ardealului, arhiepiscopul Nifon al Targovistei si episcopul Casian al Dunarii de Jos, scrie AP.

Armata americana a decis sa amane transferul prizonierilor catre autoritatiile irakiene din cauza scrutinului care a avut loc sambata. Potrivit statului major american, in acordul semnat in noiembrie de Irak si SUA este prevazut si faptul ca prizionierii capturati de armata Statelor Unite vor intra sub juridisdictie americana. Potrivit AFP numarul prizonierilor se apropie de 16.000.

Cel putin 113 oameni au murit si 200 au fost ranite in Kenya dupa ce o cisterna cu petrol s-a rasturnat pe sosea si a explodat. Potrivit primelor date ale anchetei sute de oameni s-au grabit sa adune petrolul insa la scurt timp combustibilul s-a aprins si cisterna a explodat, scrie AP.