Apel al donatorilor pentru Sri Lanka. SUA, Japonia, Norvegia si UE, care sunt donatorii-cheie pentru Sri Lanka, au cerut rebelilor tigri tamili sa depuna armele, pentru a evita mai multe victime in randul civililor. Donatorii au afirmat ca rebelii trebuie sa renunte la violenta si sa revina la politica, pentru a gasi o solutie la conflict, scrie BBC.

Temeri legate de satelitul lansat de Iran. Oamenii de stiinta din SUA au anuntat ca Iranul a lansat, cu succes, primul satelit de productie interna. Astfel, Iranul se alatura unui grup mic de mai putin de 12 state capabile sa lanseze un satelit pe orbita. Satelitul iranian se afla pe o orbita joasa a Pamantului si va ramane acolo timp de circa 2 luni, inainte de a cobori si a arde in atmosfera terestra. Guvernul SUA si alte guverne occidentale sunt mai putin preocupate de satelit ca atare, cat de racheta care l-a lansat pe orbita, intrucat lansatoarele in spatiu si rachetele balistice intercontinentale de baza au tehnologii similare, scrie BBC.

Descoperirea Arcei lui Noe este doar o problema de timp. Dupa o prima expeditie in Turcia, efectuata in luna septembrie a anului trecut, o echipa americana din care face parte si Randall Price, directorul Centrului pentru Studii Iudaice de la Universitatea Liberty din Statele Unite ale Americii, sustine ca a descoperit locul in care se afla mitica Arca a lui Noe. „Exista numeroase indicii ca mitul Arcei este unul real. Din pacate, in zilele noastre, oamenii cred ca povestea lui Noe nu este mai departe de cea a lui Jack si a vrejului de fasole. Scopul nostru este sa dovedim ca Arca lui Noe exista, iar asta nu reprezinta decat o chestiune de timp”, afirma Randall Price, citat de Descopera.

Tom Daschle renunta la nominalizarea pentru functia de secretar al sanatatii. Fostul senator Tom Daschle a renuntat la nominalizarea pentru functia de secretar al sanatatii, a declarat marti Barack Obama. Tom Daschle a fost implicat intr-un scandal legat de impozite neplatite. Acesta le-a prezentat luni scuze senatorilor din comisia de finante pentru cei 120.000 de dolari impozite neplatite. Comisia de finante analiza nominalizarea, in vederea confirmarii. "Sunt extrem de jenat de greselile care m-au facut sa-mi modific declaratia de impozit. Va cer scuze pentru aceste greseli si regret profund ca trebuie sa irositi timp cu aceasta chestiune", a spus el intr-o scrisoare adresata senatorilor. Daschle a spus ca se retrage pentru ca nu vrea sa distraga atentia de la ceea ce este important acum. "Aceasta activitate necesita un lider care sa poata actiona cu deplina incredere a Congresului si a poporului american, fara elemente care sa distraga atentia. In acest moment, nu sunt un astfel de lider", a subliniat Daschle, citat de CNN.

9 milioane de dolari furati din bancomate. Agentii federali au descoperit o retea de hackeri ce actioneaza la nivel international care a reusit sa fure aproximativ 9 milioane de dolari dupa o serie de atacuri asupra bancomatelor. Desi acesti infractori au fost depistati, pana vor fi prinsi, hackerii pot "lovi" din nou oricand. Suma de 9 milioane de dolari a fost extrasa din peste 49 de bancomate in doar cateva ore, in mai multe orase precum New York, Atlanta, Chicago, Moscova si Montreal. Aceata metoda a mai fost folosita si pana acuma insa nu a fost niciodata asa de bine coordonata si la o scara atat de mare ca acum, a declarat un agent FBI, citat de FoxNews.

Omorat de un telefon mobil ce a explodat. Un barbat a murit din cauza ca telefonul sau mobil a explodat si i-a sectionat o artera principala din zona gatului. Barbatul avea aproximativ 20 de ani si era asistent de vanzari la un magazin de calculatoare in Guangzhou, un oras din sudul Chinei. Investigatorii cred ca barbatul tocmai isi incarcase bateria telefonului si il pusese in buzunarul de la piept cand dispozitivul electronic a explodat. Politia investigheaza marca telefonului si tipul bateriei si cerceteaza daca nu cumva erau contrafacute, scrie FoxNews.