Vaticanul cere o retractare din partea episcopului care a negat Holocaustul. Ca raspuns la jignirea globala, provocata de un episcop care a declarat ca nu recunoaste existenta Holocaustului, Vaticanul i-a cerut episcopului in cauza sa-si retraga declaratiile, miercuri. La sfarsitul lunii trecute Papa a revocat excomunicarea a 4 episcopi schismatici, printre care si Richard Williamson, de origine britanica, care, a declarat intr-un interviu de luna trecuta ca nu crede in existenta camerelor de gazare naziste. Reactiile cele mai puternice sau manifestat chiar in Germania, tara natala a Papei Benedict al XVI-lea, scrie The New York Times.

Fortele Hamas au confiscat ajutoarele destinate civililor din Gaza. Politia Hamas a confiscat mii de paturi si colete ce contineau alimente, care urmau sa fie distribuite civililor palestinieni din Gaza. Un purtator de cuvant al Natiunilor Unite a declarat ca politistii Hamas au pradat un depozit al ONU, marti, dupa ce oficialitatile au refuzat sa inmaneze ajutoarele unui minister controlat de Hamas. Acelasi purtator de cuvant a declarat ca a fost prima data cand ajutoarele ONU au fost confiscate de Hamas, scrie BBC.

Oferta lui Obama facuta Iranului, salutata de puterile mondiale. O declaratie comuna a Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Frantei, Marii Britanii si a Germaniei, facuta publica miercuri, anunta sustinerea solutiei diplomatice in privinta programului nuclear al Iranului. De asemenea, marile puteri, care s-au intalnit pentru prima oara sa discute problema Iranului de cand Barack Obama a preluat presedintia SUA, au salutat oferta acestuia de a discuta direct cu Teheranul. In plus, aceste state au indemnat Iranul sa se conformeze normelor ONU, ceea ce presupune oprirea procesului de imbogatire a uraniului si acceptarea unei investigatii a Natiunilor Unite in ceea ce priveste activitatile nucleare, scrie Reuters.

Clonarea umana este cu un pas mai aproape. Cel putin asa afirma cercetatorii sud-coreeni pe baza progreselor obtinute de acestia in cadrul controversatului proiect care are ca tinta clonarea umana. Zvonurile neconfirmate de autoritati sustin ca o astfel de clonare umana a fost realizata cu succes intr-un laborator secret din Seul inca de acum 5 ani, iar baietelul rezultat se pare ca merge deja la gradinita, scrie Descopera.

Oficial mexican anti-drog, ucis in prima zi de lucru. Un general din armata mexicana care se retrasese de curand a fost gasit mort in apropierea orasului Cancun, la mai putin de 24 de ore de la numirea ca oficial anti-drog. Generalul Mauro Enrique Tello Quinonez, un ajutor de-al sau si soferul au fost torturati inainte de a fi ucisi. Autoritatile sunt convinse ca acestia au fost victimele crimei organizate. Se pare ca Tello a suferit cele mai grave torturi, acesta avand arsuri pe corp, mai multe oase zdrobite si 11 plagi impuscate. Mexicul se lupta cu cea mai mare rata a mortilor violente din istorie, inregistrand 5,400 de crime doar in cursul anului 2008, scrie CNN.