Morar: „Doi s’un sfert“ face interceptari. In plin scandal legat de demisiile ultimilor doi ministri de interne, provocate de numirea secretarului de stat pe Ordine Publica si a sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI - serviciul secret al institutiei), procurorul-sef Daniel Morar arunca „bomba“: DGIPI intercepteaza telefoane. Si asta, in conditiile in care serviciul secret al Internelor nu are nicio baza legala sa faca acest lucru. Afirmatia e grava, in conditiile in care fostul „Doi s’un sfert“ nu are nicio baza legala sa faca acest lucru, scrie EvZ.

Telefericul – mijloc de transport in comun, la Bucuresti. In cativa ani, bucurestenii ar putea merge la serviciu cu telegondola. Proiectul apartine Primariei sectorului 2 din Capitala si a fost discutat ieri, in cadrul intalnirii pe care edilul Neculai Ontanu a avut-o cu expertii. Proiectul telegondolei ca mijloc de transport este gandit in doua variante. Prima prevede un traseu scurt: porneste din Dobroiesti, trece peste lacurile Fundeni, Plumbuita, Tei si se opreste in buza lacului Floreasca. Varianta lunga ar trebui sa inceapa de la Lebada si sa se termine in Herastrau, trecand peste lacurile Pantelimon, Plumbuita, Dobroiesti, Fundeni, Tei si Floreasca, scrie Gandul.

Vasile Blaga: „Geoana a vrut neaparat un serviciu secret“. Secretarul general al PDL declara ca acesta a fost principalul motiv pentru care PSD a ales Ministerul Administratiei si Internelor. Blaga regreta si astazi ca nu este la Interne: „Este ca si cum m-as fi pregatit pentru olimpiada de matematica si merg la cea de fizica“.

Care va sunt prioritatile in acest mandat?

Eu am spus-o de foarte multe ori si in campanie, sunt unul din cei care isi propun sa contribuie la modernizarea Romaniei, dar eu inteleg prin modernizarea Romaniei schimbari fundamentale in structura si functionarea statului roman. De aceea sunt un adept total al descentralizarii, al transmiterii de autoritate insotita de suportul financiar catre unitatile administrativ teritoriale. Am facut lucrul asta in permanenta si cand am condus Administratia ca ministru al MAI, stiti ca am si promovat un pachet de legi necesar descentralizarii administrative si financiare. Urma ca ministerele de linie in baza strategiilor aprobate sa-si definitiveze legislatia de linie. Integral in Cotidianul.

Condamnat pentru furt de la sinistrati, numit city manager. Atributiile de conducere ale orasului Odobesti, din judetul Vrancea, au fost delegate de catre actualul primar, Daniel Nicolas, unui condamnat pentru furt. Consilierul primarului din Odobesti, Constantin Eftandopolos Mandrila, este de opt luni city manager al orasului, desi a fost condamnat in 2007 la trei luni de inchisoare cu suspendare dupa ce a fost acuzat ca a furat conserve de la sinistrati. Mandrila este acum responsabil, in calitatea sa de city manager, de controlul operatiunilor derulate de municipalitate si de implementarea masurilor adoptate de Consiliul Local, scrie Romania libera.

Judecatoarea ascunsa! Magistratul doljean Maria Nicola a apelat la tot felul de strategii pentru a nu fi fotografiata de ziaristi. Nimeni nu stia cum arata la fata judecatoarea care a trimis in strada un asasin. Maria Nicola (45 de ani) s-a ascuns mai ceva ca un urmarit general. Cititi la finalul articolului din Adevarul cazul unei femei din Gorj, condamnata la inchisoare pentru neplata pensiei, in timp ce criminalii ies pentru probleme la ochi.

Piedone ii pune pe soferi pe drumuri in lupta pentru parcari. Posesorii de masini din sectorul 4 vor fi nevoiti sa alerge inutil pentru inchirierea unui loc de parcare in fata blocului, din cauza unui proiect elaborat de primaria condusa de Cristian Popescu Piedone si supus dezbaterii publice. Conform acestuia, atribuirea locurilor de parcare de resedinta se va face numai pe baza de tabel nominal, intocmit de administrator si predat la primarie in termen de 10 zile. Tabelul este valabil numai semnat de cel putin jumatate dintre proprietarii care fac parte din asociatie si stampilat de presedintele asociatiei, scrie EvZ.

Becali a dosit 45 de milioane de euro. Banii sechestrati de procurorii DNA la Cluj in scandalul „Valiza“ proveneau dintr-un cont deschis de Gigi Becali la Credit Europe Bank. Surprinzator, Gigi Becali nu apare cu vreun cont la Credit Europe Bank, nici in declaratia de avere depusa pentru alegerile europarlamentare din 2007, nici in cea pentru cele parlamentare din toamna lui 2008. El este dat insa de gol de ancheta in cazul „Valiza“, aflata in acest moment pe rolul instantelor din Cluj. Gigi Becali are un cont deschis pe numele lui la Credit Europe Bank, sucursala Dorobanti, in valoare de 45 de milioane de euro. Procurorii DNA au depus la dosar un extras de cont, care probeaza ca Becali avea depusa pe numele sau aceasta suma, scrie Cotidianul.

Protector al lumii interlope, propus secretar de stat. Dincolo de afirmatiile lui Dragnea legate de lipsa banilor de la buget, exista doua motive mai serioase care l-ar fi putut determina sa-si dea demisia. Persoane avizate sustin ca adversarii politici ai lui Dragnea i-au atras atentia ca afacerile controversate in care a fost implicat in calitate de presedinte al CJ Teleorman ar putea fi scoase din nou la lumina sub forma unor dosare penale. Un al doilea motiv este legat de presiunile tandemului Geoana-Vanghelie de a-l numi ca secretar de stat pe controversatul general Mincu Silvestru. Silvestru a fost implicat in numeroase scandaluri de coruptie, el fiind suspectat ca, pe vremea cand a avut functii de conducere in politie, i-a protejat pe unii lideri ai lumii interlope si chiar a aparut intr-un rechizitoriu ca protector al furturilor de combustibili din conductele "Petrotrans", scrie Romania libera.