Guvernul italian a oprit eutanasierea unei femeii aflate in coma de 17 ani. Guvernul italian a adoptat vineri un decret de urgenta care ii impiedica pe medici sa o deconecteze de la aparate pe o femeie ce este in coma de 17 ani de zile. Acest caz a fost subiectul unei dezbateri la nivel national despre dreptul de a muri. "O sa fac tot ce imi sta in putinta sa ii salvez viata", a declarat Silvio Berlusconi la o conferinta de presa tinuta dupa adoptarea decretului. "Eluana este in viata si ar putea avea copii". Conform decretului medicii trebuie sa o hraneasca si sa o hidrateze in continuare pe pacienta. Decretul nu a fost aprobat de presedintele Giorgio Napolitano si acesta a declarat ca nu il va semna. Femeia se afla in stare vegetativa din 1992 cand a avut un accident de masina care i-a produs leziuni pe creier. Tatal femeii s-a luptat ani de zile pentru a putea sa o deconecteze de la aparate si in noiembrie Inalta Curte de Casatie i-a dat dreptul sa faca acest lucru, scrie CNN.

UNRWA suspenda livrarea de ajutoare umanitare in Fasia Gaza. UNRWA, agentia Natiunilor Unite pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni, a suspendat livrarile umanitare catre Fasia Gaza, pentru ca autoritatile Hamas i-au confiscat din nou rezervele. ONU afirma ca suspendarea ajutoarelor umanitare va fi mentinuta pana cand rezervele UNRWA vor fi restituite si agentia va primi asigurari credibile ca nu vor exista alte furturi. Hamas nu a comentat decizia UNRWA, noteaza BBC.

SUA aproba primul medicament creat de pe urma animalelor modificate gentic. Oficiali din ministerul sanatatii al SUA au aprobat vineri primul medicament facut cu ajutorul animalelor modificate genetic. Medicamentul, Atryn, creat de GTC Biotherapeutics este intravenos si contine o proteina umana produsa prin tehnologia ADN recombinant aplicata laptelui de capra. Atryn-ul are ca tinta pacientii ce sufera de boli ereditare trombotice in urma carora se formeaza cheaguri de sange ce pot fi letale. Compania producatoare estimeaza ca in Statele Unite boala afecteaza peste 60.000 de oameni, scrie Reuters.

Numarul locurilor de munca desfiintate in Statele Unite, in crestere record pentru ultimii 44 de ani. Cele mai recente date facute publice de Departamentul Muncii din Statele Unite releva ca numarul de locuri de munca desfiintate in luna ianuarie reprezinta un record pentru ultimii 44 de ani. Aproape 600.000 de americani au ramas fara slujbe, iar rata somajului a ajuns la 7,6%, fata de 7,2%, in decembrie 2008. Pe parcursul anului trecut, numarul somerilor a crescut cu patru milioane, iar rata somajului cu 4,7 puncte procentuale. Numarul celor aflati in campul muncii a scazut si mai abrupt in ultimele luni, perioada in care criza creditelor s-a intensificat, ca urmare a falimentului bancii de investitii Lehman Brothers. In ianuarie au avut loc disponibilizari masive in constructii si in sectorul privat. Presedintele Barack Obama va considera cu siguranta ca aceste cifre releva necesitatea aprobarii cat mai rapide de catre Congres a planului sau de stimulare economica, transmit corespondentii BBC.

Anunt al Ministerului Sanatatii din Nigeria. Ministerul Sanatatii din Nigeria a anuntat ca numarul copiilor decedati dupa ce li s-a administrat un medicament contaminat impotriva durerilor de dinti se ridica la 84. Ministerul a precizat ca victimele sunt copii de varste cuprinse intre doua luni si sapte ani. Medicamentul in cauza, siropul My Pikin, a fost retras din farmacii inca din luna noiembrie a anului trecut, cand au aparut primele cazuri de contaminare, scrie BBC.

Cutremurul produs in China, in 2008, creat artificial? Rezervorul de apa al barajului construit recent in provincia chineza Sichuan ar putea fi catalizatorul care a declansat cutremurul devastator ce a avut loc anul trecut in China, sunt de parere oamenii de stiinta, dar si unii oficiali guvernamentali. Cercetatorii chinezi ai Institutului de Geologie din Sichuan considera ca presiunea exercitata asupra unei zone seismice, de apa comasata in rezervorul barajului Zipingpu din sud-vestul provinciei Sichuan, ar putea fi cauza dezastrului tectonic ce a dus la uciderea si disparitia a peste 87.000 de cetateni chinezi, in 2008. Zipingpu, un baraj inalt de 155 metri si rezervorul sau, cu o capacitate de stocare de pana la 38.5 milioane metri cubi de apa, sunt localizate la numai 5 kilometri de epicentrul cutremurului de anul trecut. “Rezervorul Zipingpu a fost construit chiar deasupra unei regiuni cu mare potential seismic, deci este foarte probabil ca el sa fi avut un impact puternic asupra acestei falii”, a declarat Fan Xiao, inginer-sef al Biroului Public de Geologie si Minerale din Sichuan, citat de Descopera.