Guvernul ceh va oferi un bilet de avion gratuit si 500 de euro fiecarui angajat imigrant care si-a pierdut locul de munca si care doreste sa se intoarca in tara de origine, a anuntat ministrul de interne Ivan Langer, citat de Reuters. Oficialul ceh sustine ca acesta masura este menita sa reduca problemele de securitate pe care le-ar putea ridica persoanele care raman fara un loc de munca si care ar putea fi tentate sa intre in retele de crima organizata. Potrivit autoritatiilor, in Cehia numarul muncitorilor emigranti se apropie de 290.000. In primul trimestru al acestui an 12.000 dintre acestia isi vor pierde locul de munca. Rata somajului in Republica Ceha a fost, la inceputul lunii ianuarie 2009, 6,8%.

Eric Holder, ministrul american al Justitiei a cerut examinarea tuturor dosarelor secretizate de fostul presedinte al SUA, George W. Bush. Cele mai multe documente privesc aprobarea ascultarii telefoanelor sau supravegherea corespondentei, in vederea combaterii terorismului. "Este crucial ca anumite informatii sa fie protejate, deoarece daca le-am face publice, acestea ar putea ameninta securitatea nationala, insa Ministerul Justitiei trebuie sa se asigure ca aceste masuri nu au fost luate pentru a ascunde poporului american actiuni ale guvernului, pe care fiecare cetatean avea dreptul sa le cunoasca, a declarat Matt Miller purtator de cuvant al ministerului Justitiei, citat de AP.

Imaginea generala a a Rusiei si Chinei se deterioreaza, se arata intr-un sondaj de opinie citat de BBC. Astfel Imaginea Chinei a scazut cu sase puncte, ajungand la 39%, in timp ce punctele negative primite de Rusia la capitolul imagine au crescut cu opt procente, ajungand la 42%. Sondajul a fost realizat de institutul Globe Scan timp de 10 saptamani. In cadrul cercetari au fost interogate aproximativ 13.000 de persoane din 21 de state.

Eluana Englaro care se afla in coma profunda de 17 ani a decedat la o clinica din Italia dupa ce Curtea Suprema din acesta tara a aprobat deconectarea ei de la aparatele care o mentineau in viata, in urma unei actiuni in justitie a tatalui acesteia. Moartea Eluanei Englaro a survenit in timp ce parlamentarii italieni discutau un proiect de lege menit sa interzica deconectarea bolnavilor de la aparate, scrie AFP. Primul ministru Silvio Berlusconi, initiatorul proiectului de lege s-a declarat impotriva eutanasierii Eluanei Englaro, sustinand ca aceasta este "o persoana vie care respira singura si care chiar ar putea avea copii". Berlusconi a cerut forurilor abilitatea sa examineze legalitatea deciziei emisa de Curtea Suprema

Popularitatea presedintelui francez Nicolas Sarkozy este, de cateva saptamani, in cadere libera. Potrivit unui sondaj de opinie citat de cotidianul francez Le Figaro, Sarkozy este creditat cu 41 la suta din opiniile favorabile, fata de 46 la suta cat inregistra in luna ianuarie. In ceea ce priveste planul sau impotriva crizei economice, presedintele Frantei inregistreaza 31 la suta din opiniile favorabile, fata de 41 de procente, nivel inregistrat o luna mai devreme.