Interpolul a lansat marti o alerta internationala cu privire la 85 de persoane suspectate ca ar pregati atentate impotriva Arabiei Saudite. Este pentru prima oara cand o alerta Interpol priveste un numar atat de mare de persoane, a precizat organizatia internationala, care publica identitatea, fotografiile si varsta suspectilor pe site-ul sau. Suspectii, majoritatea cu varsta intre 20 si 35 de ani, sunt suspectati ca au parasit Arabia Saudita mergand in special in Irak si Afganistan. Ei sunt considerati de autoritatile saudite ca fiind extrem de periculosi fiind cautati in toata lumea, dar mai ales in Orientul Mijlociu, potrivit comunicatului Interpolului, scrie AP.

Municipalitatile din 350 de orase europene au semnat marti un pact prin care se angajeaza sa depasasca obiectivul impus de Bruxelles cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Potrivit reglementarilor in vigoare, pana in 2020 statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa-si reduca emisiile de CO2 cu 20%. Printre semnatari se numara si 11 autoritati locale din Romania. Este vorba de primariile din Aiud, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Craiova, Giurgiu, Mizil, Ramnicu Valcea, Slobozia, Targoviste si Targu Jiu, informeaza AP.

Partidul Kadima, condus de Tzipi Livni, revendica victoria in alegerile legislative din Israel, inregistrand un usor avans fata de partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu. Potrivit primelor sondaje date publicitatii, Kadima a obtinut 28 de mandate in Parlament, iar Likud 27. Situat pe a treia pozitie, partidul ultra nationalist condus de Avidgor Lieberman considera ca va avea un rol cheie in formarea majoritatii, scrie AP.

Presedintele Barack Obama a cerut o reevaluare a politicii americane in Afganistan si Pakistan, plecand de la datele furnizate de diferitele agentii de informatii americane. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat ca evaluarea va fi facuta de Bruce Riedel, fost ofiter CIA, scrie Reuters. Obama a declarat intr-o conferinta de presa ca Statele Unite vor avea nevoie de o abordare mai ampla pentru a avea succes in Afganistan.

Justitia europeana a luat pozitie impotriva Frantei care nu a transpus in legislatia interna normele referitoare la libera circulatie a cetatenilor romani si bulgari. Potrivit Curtii Europene de Justitie, Franta nu a creat mecanismele necesare pentru a le permite romanilor si bulgarilor sa exercite profesii liberale. Daca guvernul francez nu va remedia aceste lacune legislative, risca sanctiuni din partea Comisiei Europene, noteaza AFP.