Actiunile Lloyds au scazut dramatic la bursa din Londra. Lloyds Banking Group, cea mai importanta institutie financiara din Marea Britanie, a prognozat pierderi masive pentru Halifax Bank of Scotland (HBOS), din cauza crizei creditelor. Lloyds estimeaza ca totatul pierderilor HBOS, pe care a preluat-o anul trecut, se ridica la 14,5 miliarde dolari. Anuntul a determinat o scadere cu 40% a cotatiilor actiunilor Lloyds, la bursa din Londra, informeaza BBC.

Imaginile unei fantome filmate fac furori in Anglia. Un scolar britanic a reusit sa filmeze unele dintre cele mai bune imagini capturate vreodata ale unei fantome din Marea Britanie. Reece Pitman, un pusti in varsta de doar 12 ani a reusit sa-si infranga teama si sa filmeze cu ajutorul telefonului sau mobil, cee ce pare a fi cea mai buna inregistrare video din ultimii ani a unei fantome. Datorita acestei preformante, locatia Solihull din Birmingham a devenit faimoasa peste noapte. Baiatul a fost initial alarmat de sora sa in varsta de 9 ani care i-a atras atentia asupra unor zgomote ciudate care se auzeau in propria lor casa. Reece a fugit apoi ingrozit la mama sa, Tonya Pitman in varsta de 38 de ani care declara: “Reece a venit alergand spre mine, alb la fata de groaza. In clipul filmat de el apare o umbra alba care traverseaza dormitorul meu, urmata indeaproape de silueta intunecata a unui barbat. Cele doua forme traverseaza casa si dispar brusc”, scrie Descopera.

Toyota ia masuri anticriza. Toyota, unul dintre cei mai mari producatori de automobile din lume, va micsora salariile directorilor filialelor din Statele Unite si urmeaza sa reduca productia in unele fabrici din Statele Unite, Mexic si Canada. Compania auto introduce o serie de masuri, micsorari salariale, bonusuri mai mici si ore mai putine de lucru, pentru a reduce costurile. Toyota a anuntat ca va afisa primele pierderi operationale, la nivel de grup, din istoria sa de 70 de ani. Companiile auto din toata lumea reduc productia datorita cererii scazute. "Sper ca masurile pe care le-am luat ne vor ajuta sa ne adaptam pietei si sa protejam locurile de munca", a declarat Jim Wiseman vicepresedintele Toyota, citat de BBC.

India: cel putin 15 morti intr-un accident feroviar. Cel putin 15 oameni si-au pierdut viata dupa ce un tren de mare viteza, ce asigura legatura intre Kolkata(est) si Madras(sud), a deraiat in India. Multi pasageri sunt inca blocati in vagoane. In tren erau aproximativ 1.500 de oameni. Operatiunea de salvare continua si este de asteptat ca numarul victimelor sa creasca. "Nu stim care a fost cauza pentru care trenul a deraiat", a declarat JP Mishra, purtator de cuvant al cailor ferate indiene. In India anual se produc peste 300 de accidente feroviare, in principal datorita intretinerii proaste, scrie SkyNews.

O nava ruseasca a capturat 10 pirati somalezi. O nava ruseasca a capturat, in largul coastelor Somaliei, trei ambarcatiuni la bordul carora se aflau 10 pirati, cetateni somalezi. Purtatorul de cuvant al marinei ruse a declarat ca ambarcatiunile piratilor au fost vazute de un elicopter al vasului de razboi "Petru cel Mare". Marinarii rusi au gasit arme automate, lansatoare de grenade dar si o cantitate destul de mare de droguri. O flota internationala patruleaza, in acest moment in Golful Aden dupa mai multe atacuri produse in zona impotriva unor vase comerciale. Prezenta navelor militare in largul coastelor somaleze au impiedicat multe acte de piraterie in ultimele saptamani, scrie BBC.

Directorul unui muzeu condamnat pentru furt. Directorul unui muzeu din Turcia a fost condamnat la aproape 13 ani inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de furtul unor artefacte pretioase, din colectia aflata in grija sa. Directorul a fost condamant, impreuna cu noua membri ai personalului sau, pentru furtul unei monede si a unei brose din aur, in forma unui cal de mare inaripat. Brosa este una dintre cele mai valoroase comori ale regelui Cresus, descoperita in vestul Turciei, in anii '60, dar datand din secolul VII i.Ch. Obiectele furate nu au fost recuperate, informeaza BBC.