Posibil succes in lupta impotriva cancerului. Cercetatori din Marea Britanie si Franta au anuntat posibile progrese in tehnicile vizand anihilarea celulelor canceroase. Echipa britanica de cercetatori de la Departamentul oncologic al Institutului de Cercetari din Londra a declarat ca, pentru prima oara, a descoperit "un receptor" in corpul uman, care transmite un semnal de imunizare atunci cand simte ca tumori sau alte afectiuni incep sa omoare celulele obisnuite. Echipa franceza afirma ca a descoperit o molecula care "pacaleste" celulele canceroase, facandu-le "sa creada" ca sunt atat de grav afectate, incat pana la urma ele incep sa se autodistruga, scrie BBC.

Incendiu la un motel din sudul Rusiei. Cel putin 15 persoane au murit si alte sapte au fost ranite in urma unui incendiu care s-a produs la un motel din sudul Rusiei. Incendiul a mistuit cladirea din lemn, de trei etaje, din satul Molodiojnii. Motelul fusese inchis, dupa ce a fost catalogat drept un imobil nesigur, dar presa rusa afirma ca aproximativ 80 de persoane locuiau inca acolo. Cauza incidentului nu este cunoscuta, dar anchetatorii spun ca incendiul s-ar fi produs din cauza folosirii necorespunzatoare a aparatelor electrice pentru incalzire, informeaza BBC.

Papucii lui Gandhi valoreaza cel putin 30.000 de lire sterline. Papucii lui Gandhi, ceasul de buzunar si ochelarii sai – elemente centrale ale imagisticii celebrului lider spiritual si politician indian – vor fi vandute in cadrul unei licitatii speciale. Ceasul de buzunar (faurit in 1910) al lui Mohandas Karamchand Gandhi a fost pastrat de catre una dintre nepoatele acestuia, Abha Gandhi, care i-a fost asistenta personala vreme de 6 ani de zile si in bratele careia a murit, cand a fost impuscat in 1948. Papucii lui Gandhi au fost oferiti ironic unui ofiter din armata britanica in 1931, iar ochelarii "Liderului Natiunii" au fost facuti cadou unui colonel din armata indiana, caruia Gandhi i-a marturisit: "Prin aceste lentile am avut viziunea de a elibera India!" Michelle Halpern, de la Antiquorum Auctioneers, New York, a cumparat cele trei obiecte si le va lansa intr-o licitatie ce va avea loc la sfarsitul acestui luni, noteaza Descopera.

Comemorare a victimelor incendiilor de padure, in Australia. Locuitori din toata Australia au participat la slujbe religioase in memoria victimelor incendiilor de padure devastatoare de saptamana trecuta, in urma carora au murit peste 180 de persoane si alte cateva mii au ramas fara locuinte. Premierul australian, Kevin Rudd, a participat la o ceremonie de comemorare a victimelor incendiilor, in orasul Wandong. Domnul Rudd a reiterat promisiunea guvernului sau de a-i ajuta pe supravietuitori sa-si refaca vietile. "Vom reconstrui si vom reconstrui impreuna. Nu doar pana maine, nu doar pana saptamana viitoare si nu doar pana luna viitoare, ci pana cand aceasta comunitate va fi complet reconstruita", a spus premierul Kevin Rudd, citat de BBC.

Pakistan: talibanii anunta o incetare a focului de 10 zile. Muslim Khan, purtator de cuvant al talibanilor, a anuntat duminica o incetare de 10 zile a focului in Swat Valley, o regiune din nord-vestul Pakistanului. Autoritatile pakistaneze nu au confirmat incetarea focului. Swat Valley a fost una din cele mai cautate destinatii turistice ale tarii pana in moementul in care a fost ocupata de militanti radicali condusi de clericul Maulana Fazullah. Autoritatile din orasul Timagera poarta negocieri cu talibanii in speranta de a aduce pacea in regiune pe cale diplomatica, informeaza CNN.

Descoperire ce permite diagnosticarea timpurie a maladiei Parkinson. Cercetatorii britanici au anuntat ca au descoperit o modalitate de a folosi lumina de mare intensitate pentru detectarea maladiei Parkinson in stadii incipiente. Ei au folosit un sincrotron, o particula accelerata care produce raze X focalizate, cu care au examinat celulele cerebrale ale celor care au murit de Parkinson pentru a depista acumularile de fier, un indicator al maladiei. Cercetatorii spera ca aceasta va permite diagnosticarea timpurie a bolii, scrie BBC.