Un membru al opozitiei din Zimbabwe va fi judecat pentru terorism. Un magistrat din Zimbabwe a decis, miercuri, ca Roy Bennett, al treilea cel mai important membru din opozitie, va fi judecat pentru terorism si va ramane in inchisoare pentru cel putin trei saptamani. Curtea sustine ca are suficiente probe pentru a-l retine pe acesta, pe motiv ca ar poseda arme de foc fara autorizatie, cu scopul de a comite acte de terorism si sabotaj impotriva statului. Bennett ar fi urmat sa fie investit, miercuri, in functia de ministru adjunct al agriculturii. Atat Roy Bennett, cat si partidul sau, Miscarea pentru Schimbare Democratica, neaga acuzatiile, scrie The New York Times.

Deseurile toxice din Occident sunt trimise in Africa. Potrivit unui raport intocmit de Greenpeace, Sky News si ziarul britanic The Independent, tone de deseuri toxice de la gropile de gunoi din Occident sunt trimise ilegal in tari precum Nigeria si Ghana. Sute de mii de obiecte precum televizoare sau computere sunt trimise in Africa, sub pretextul ca vor fi refolosite, insa, potrivit legii Uniunii Europene, asemenea obiecte ar trebui distruse sau reciclate, scrie BBC.

Hillary Clinton lauda democratia indoneziana. Secretarul de stat american, Hillary Rodham Clinton, s-a aflat miercuri in Indonezia, unde a laudat libertatile politice obtinute cu greu de aceasta. "Indonezia a trecut printr-o schimbare majora in ultimii 10 ani" a spus Clinton, facand referire la criza economica din Asia, din 1998, care a determinat eliminarea liderului autoritar Suharto si care a deschis calea spre democratie pentru indonezieni. "Daca vreti sa stiti daca Islamul, democratia, modernitatea si drepturile femeilor pot coexista, atunci mergeti in Indonezia" a mai declarat Hillary. Vizita secretarului de stat la Jakarta are ca scop evidentierea importantei Asiei de Sud, o regiune neglijata de administratia Bush, scrie The New York Times.

Egiptul elibereaza un disident din inchisoare dupa 3 ani. Ayman Nour, un important disident egiptean, a fost inchis dupa ce a pus sub semnul intrebarii legitimitatea presedintelui dupa alegerile din 2005. Acesta a fost eliberat, in mod surprinzator, miercuri, dupa cativa ani de presiuni din partea Statelor Unite. Intemnitarea lui Nour a inrautatit relatiile dintre Egipt si SUA in ultimii trei ani, iar eliberarea sa subita poate fi interpretata ca o incercare a Egiptului de a imbunatati relatiile cu Administratia Obama. Nour a declarat ca isi va reincepe activitatea politica, scrie USA Today.

Planul lui Obama de combatere a crizei locuintelor vine in ajutorul a 9 milioane de familii. Presedintele Barack Obama a facut public mult asteptatul plan de a combate criza locuintelor din SUA, propunandu-si sa ajute 9 milioane de familii. Planul va oferi refinantare pentru 4-5 milioane de “proprietari responsabili” care sunt pe punctul de a nu-si mai putea plati ipotecile. Un fond de 75 de miliarde de dolari are menirea de a reduce platile lunare pentru alte trei milioane de oameni, la nu mai mult de 31% din salariu. Presedintele Obama a dezvaluit detaliile privind acest plan in cadrul unui discurs tinut la un liceu din Arizona. Acesta a accentuat faptul ca planul are in vedere sa ofere ajutor familiilor care “au jucat dupa reguli” si ca nu ajuta creditorii sau debitorii care au actionat iresponsabil, scrie BBC.