India si Pakistanul au purtat negocieri secrete timp de trei ani. Se pare ca India si Pakistanul au purtat negocieri secrete la nivel inalt timp de trei ani, avand ca scop incheierea disputei asupra provinciei Kashmir. Negocierile, incepute in 2004, au dus la schitarea unui acord care ar fi determinat o demilitarizare treptata a provinciei. Insa, eforturile au stagnat in 2007, iar atacurile teroriste din Mumbai, din noiembrie anul trecut, au impiedicat incheierea efectiva a unui acord. Initiativa de pace esuata este explicata de Steve Coll, jurnalist de investigatii pentru New Yorker, iar articolul este preluat si de Washington Post.

O evadare din inchisoare socheaza Grecia. Doi dintre cei mai periculosi detinuti din Grecia au reusit sa evadeze cu ajutorul unui elicopter dintr-o inchisoare de maxima securitate din Atena, pentru a doua oara in ultimii 3 ani. Vassilis Paleokostas, acuzat de mai multe jafuri armate si de rapire, si complicele sau albanez, Alket Rizai, au evadat cu cateva zile inainte de proces, dupa ce un elicopter a aterizat pe acoperisul inchisorii si le-a aruncat o scara. Acestia au reusit sa evadeze, in mod similar, cu trei ani in urma, dupa ce un elicopter a aterizat in curtea inchisorii. Evadarea celor doi detinuti reflecta neajunsurile sistemului de detentie din Grecia, scrie BBC.

O explozie intr-o mina din China, soldata cu 74 de morti. O explozie dintr-o mina care aprtinea celui mai mare producator de cocs din China, s-a soldat cu 74 de morti si mai multi raniti, care au ramas blocati in mina timp de cateva ore. Potrivit agentiei Xinhua, citata de Reuters, 436 de mineri se aflau in mina, duminica, in momentul producerii accidentului. Cei mai multi dintre supravietuitori au fost scosi imediat la suprafata, insa cel putin 60 au ramas blocati in subteran. La ora actuala 114 mineri se afla in spital, dintre care 5 sunt in stare grava. Explozia, provocata de o acumulare de gaze, a avut loc la doar o zi de la conferinta unor oficiali pe probleme de protectia muncii in mine, care au promis ca vor incerca sa puna capat accidentelor din industria miniera.

Atentat cu bomba la Cairo. Cel putin o persoana a murit, iar alte 17 au fost ranite intr-un atentat cu bomba, in capitala egipteana, Cairo, anunta BBC. Se pare ca persoana care a decedat era un turist francez. Reuters, pe de alta parte, anunta ca 4 persoane au fost ucise, printre care si doi straini. Explozia a avut loc, duminica, in apropierea unei cafenele dintr-o zona frecventata de turisti. Explozia nu a fost de mare amploare si a fost, cel mai probabil, produsa de o bomba artizanala. Printre raniti se numara atat turisti din Franta si Germania, cat si egipteni. Zona a fost izolata, iar pirotehnistii incearca sa dezamorseze un al doilea dispozitiv, care nu a explodat.

350.000 de refugiati in urma conflictelor din Congo si Somalia. In urma conflictelor din centrul si estul Africii, in jur de 350.000 de persoane si-au parasit casele din luna octombrie a anului trecut pana acum. Africa era oricum regiunea cu cel mai mare numar de refugiati, insa conflictele din Republica Democrata Congo si din Somalia au determinat o crestere semnificativa a numarului acestora, anunta Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR). Cea mai grava situatie are loc in RD Congo, unde, din luna decembrie pana acum, 150,000 de congolezi au fost obligati sa-si paraseasca locuintele si sa se refugieze in Sudan sau in Uganda, din cauza conflictului dintre armata si rebelii tutsi congolezi, scrie Reuters.