Tunurile liberalului Dan Radu Rusanu la Sinaia. Firma detinuta de familia senatorului liberal a pus mana, la preturi derizorii, pe doua terenuri situate in pozitii-cheie din orasul Sinaia. Cele doua parcari, concesionate in 2006, se gasesc in pozitii-cheie ale orasului Sinaia: langa statia de plecare a telecabinei (850 mp) si langa statia de plecare a telegondolei (6.000 mp), scrie Evenimentul Zilei.

Clientela PNL tine cu dintii de casele RA-APPS. Duminica a expirat termenul legal in care fostii demnitari din Cabinetul Tariceanu trebuiau sa paraseasca locuintele de protocol primite in chirie de la RA-APPS. Doi fosti ministri si alti 22 de demnitari din fostul guvern PNL nu vor sa paraseasca locuintele de protocol sau de serviciu primite in chirie de la RA-APPS, scrie Cotidianul.

Interlopii statului si patronii lor. Eugen Preda, interlopul crescut in curtea clubului Dinamo, condus de Marcel Popescu, a parasit tara in 2008, desi avea interdictie de parasire a Capitalei, in urma unui alt scandal. Marcel Popescu se spala pe maini de interlopul crescut in curtea sa, la CS Dinamo, acuzand pe toata lumea: „Doi si-un sfert”, sectoristii si Parchetul, scrie Adevarul.

Triunghiul radioactiv al Banatului. Impasibilitatea si nepasarea autoritatilor locale din Caras-Severin scot la lumina un pericol ascuns in zona Banatului montan: radioactivitatea apelor de ploaie, care spala fostele exploatari miniere ale uraniului din zona, inchise in pripa. Pericolul este accentuat de cantitatea imensa de apa adusa de ploile care au cazut in zona Banatului, mai exact in aria Ciudanovita, Maidan si Lisava, in ultimele saptamani. Toate exploatarile de minereu de uraniu din triunghiul Ciudanovita-Maidan-Lisava au fost inchise, dar mare lucru in privinta ecologizarii acestora nu s-a prea facut, scrie Romania libera.

Romania, tara bodyguarzilor mai numerosi decat politistii. Preda a fost eliberat, ieri, de judecatori, politistii nu au adus in instanta casetele video din mallul in care s-a dat lupta urbana. Ministrul de Interne ameninta: „interlopii nu sunt in siguranta“. In tara in care autoritatile „vegheaza“, cresc infloritor armatele firmelor de paza: la doi bodyguarzi, un politist, scrie Gandul.

Azi, vom putea vedea o cometa! Pasionatii de astronomie si nu numai au parte, astazi, incepand cu ora 19:11, chiar de Dragobete, de un eveniment extrem de rar: pot admira cu ochiul liber o cometa. Lullin, asa cum a fost botezata, se va apropia la o distanta de circa 61,3 milioane de kilometri de Pamant, ceea ce inseamna ca poate fi vazuta fara dispozitive speciale. Datorita gazelor din care este formata, aceasta are o culoare verzuie, scrie Libertatea.