Sase din zece americani care au plecat de la locul de munca, au luat si informatiile confidentiale la care au avut acces. Potrivit unui studiu efectuat in mai multe tari rezulta ca angajatii folosesc aceste informatii pentru a obtine un nou loc de munca sau pentru a se razbuna pe fostul angajator. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 945 de adulti din SUA care au fost concediati sau si-au schimbat locul de munca in ultimele 12 luni. Un alt studiu realizat de compania McAfee sustine ca pierderile economice cauzate de furtul de date se ridica la aproximativ o mie de miliarde de dolari, informeaza BBC.

Reprezentantii Centrului american pentru studiul climei, intitulat Grupul interguvernamental pentru evolutia climatului (GIEC), sustin ca incalzirea globala va genera o crestere a temperaturii pe glob intre unu si doua grade, fata de 1990. Datele anterioare ale cercetarilor retinusera o crestere de doar 0,12 grade fata de perioada amintita. Echipa de experti avertizeaza ca efectele cresterii temperaturii vor fi multiplicarea numarului de incendii si inmultirea zonelor afectate de seceta, scrie AP.

Reprezentantii Agentiei spatiale a Coreei de Nord au declarat ca sunt pe punctul de a lansa satelitul Kwangmyongsong 2 in spatiu. Phenianul sustinea inca din 1998, ca a lansat un dispozitiv lansator de satelit. In iulie 2006 coreenii au efectuat din nou teste, lansand sapte rachete, dintre care una cu raza lunga de actiune. Surse din cadrul serviciilor secrete din China sustin insa ca in spatele programului spatial al Coreei de Nord ar sta un program nuclear, relateaza AP.

Pentagonul intarzie sa asigure plata bonificatiilor lunare pentru soldatii obligati sa-si prelungeasca misiunile dincolo de data stabilita initial. Potrivit reprezentantilor armatei americane, fiecare soldat aflat in aceasta situatie primeste pe langa solda un bonus in valoare de aproximativ 500 de dolari. Congresul american a prevazut un buget de 72 de milioane de dolari pentru efectuarea acestor plati, insa banii vor ajunge la soldati doar dupa ce Pentagonul va prezenta o modalitate de impartire a fondurilor, scrie USA Today.

Liderii Hamas sustin ca au fost spionati de reprezentanti ai Autoritatii Palestiniene pe durata războiului din Fâşia Gaza. Unul dintre şefii spionajului din cadrul Hamas sustine că palestinienii ar fi trimis Israelului harti cu mai multe obiective care ulterior au fost bombardate. Hartile au fost intocmite folosindu-se în special programul Google Earth. Oficiali ai regimului palestinian, condus de Mahmoud Abbas sustin insa ca aceste acuzatii nu fac decat sa sporeasca tensiunile dintre Fatah şi Hamas inainte de intalnirea de la Cairo care va avea loc miercuri, informeaza Reuters.