Curtea pakistaneza exclude liderul opozitiei din guvern. Curtea Suprema din Pakistan a decis, miercuri, excluderea din guvern a lui Nawaz Sharif, fost prim-ministru si lider al opozitiei. Decizia Curtii s-a bazat pe faptul ca Sharif fusese condamnat pentru crima. Insa, avocatul acestuia a contestat decizia, spunand ca reprezinta un act politic comandat de presedintele Asif Ali Zardari. In plus, Curtea a luat aceeasi decizie si in cazul fratelui lui Nawaz, Shahbaz Sharif, care administra provincia Punjab, cea mai importanta din Pakistan si singura care ramasese necontroloata de Zardari, scrie The New York Times.

Studenti protestatari, arestati in Iran. Zeci de studenti iranieni au fost arestati, luni, dupa ce au protestat impotriva unei decizii a guvernului de a reingropa trupurile soldatilor morti in razboiul dintre Iran si Irak pe terenul unei universitati din Teheran. Agentia Fars News sustine ca "doar cativa oameni au incercat sa creeze probleme si sa impiedice inmormantarea martirilor" si nu a mentionat arestarea vreunei persoane. Insa, studentii declara ca 70 de persoane au fost arestate in incidentul de la Universitatea Amirkabir. In plus, clipuri filmate cu telefonul mobil si postate pe YouTube arata doua grupuri de persoane care protesteaza in timpul ceremoniei. Protestatarii se tem ca prezenta mormintelor soldatilor in campus va folosi drept pretext pentru suprimarea viitoarelor demonstratii, scrie Washington Post.

SUA critica nerespectarea drepturilor omului in China. Departamentul de stat american a criticat China intr-un raport anual pe problema drepturilor omului. Se pare ca situatia in China s-a inrautatit, aceasta fiind intens criticata pentru represiunea disidentilor, dar si a minoritatilor. Raportul a fost facut public la doar o saptamana dupa ce secretarul de stat american, Hillary Cinton, a declarat ca problema drepturilor omului nu trebuie sa stea in calea cooperarii economice dintre SUA si China. Printre tarile criticate in acest raport se numara Rusia si Coreea de Nord, scrie BBC.

Numarul abuzurilor asupra prizonierilor de la Guantanamo a crescut de cand a venit Obama la putere. Potrivit unui avocat care reprezinta detinuti de la Guantanamo, abuzurile s-au inrautatit de cand Obama a devenit presedintele SUA, intrucat gardienii incearca sa profite de pozitiile lor inainte de inchiderea inchisorii. Ahmed Ghappour a declarat pentru Reuters ca numarul abuzurilor a inceput sa creasca din decembrie, iar printre acestea el a mentionat batai, dizlocarea membrelor, folosirea sprayului paralizant in celule inchise sau fortarea prizonierilor care se aflau in greva foamei sa manance cantitati foarte mari de mancare. Pentagonul declara ca a primit rapoarte despre abuzurile de la Guantanamo, insa insista ca prizonierii sunt tratati in concordanta cu Conventiile de la Geneva.

O noua specie de dinozaur descoperita in Portugalia. Creatura erbivora din clasa stegozaurilor a fost denumita Miragaia longicollum, nume inspirat de satul in care a fost descoperit si de lungimea gatului, un lucru neobisnuit pentru clasa sa. Stegozaurii, animale care se hraneau cu vegetatie joasa, sunt usor de recunoscut dupa membrele mici si gatul scurt. Insa noua specie descoperita are chiar mai multe vertebre decat majoritatea sauropozilor cunoscuti. Acestia aveau capul mic si gatul foarte lung, fiind unii dintre cel mai mari si mai greoi dinozauri care au existat, scrie Descopera.