Procurorul general al Israelului a anuntat ca il va trimite in judecata pe primul ministru Ehud Olmert pentru primirea unor sume ilicite de la un om de afaceri american. Potrivit reprezentantiilor justitiei Israeliene, Ehud Olmert va mai avea dreptul la o intrevedere cu procurorii pentru a-si putea proba nevinovatia. Anchetatorii sustin ca Olmert a primit sume de bani de la un om de afaceri american, Morris Talansky cand era primar al Ierusalimului si ministru al industriei si comertului, scrie AP.

Mitt Romney, fostul guvernator al statului Massachusetts, s-a clasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc in preferintele alegatorilor republicani. Astfel Romney ar putea fi desemnat candidat prezidential al partidului pentru anul 2012, relateaza CNN. Pe urmatoarele locuri s-au situat congresmenul de Texas Ron Paul si guvernatorul statului Alaska, Sarah Palin, ambii acumuland cate 13 la suta din voturi. Rezultatele au fost anuntate la doua zile dupa conferinta anuala a partidului, la care au participat 1.757 de delegati. Circa 60 la suta din participantii la sondaj au avut varste cuprinse intre 18 si 25 de ani si mai mult de jumatate dintre ei sunt studenti.

Iranul nu dispune inca de tehnologia si nici de resursele necesare pentru a construi o arma nucleara a declarat Robert Gates, secretarul de stat al apararii al Statelor Unite. Afirmatia lui Gates contrazice o declaratie a amiralului american Michael Mullen. Intrebat intr-o emisiune la CNN daca Statele Unite sunt de parere ca Iranul are suficient uraniu pentru o bomba, Mullen a raspuns: "Credem ca da". "Iar Iranul inarmat nuclear inseamna o amenintare serioasa pentru regiune si pentru lume", relateaza Reuters.

Chiar si fara armament nuclear Iranul ameninta securitatea presedintelui american. O companie de securitate informatica a descoperit ca planurile tehnice ale elicopterului prezidential american, Marine One, au fost transferate catre un computer localizat in Iran. Informatia a fost facuta publica de conducerea companiei Tiversa care a identificat o bresa de securitate in sistemul informatic al Departamentului Apararii care ar fi permis descarcarea specificatiilor tehnice ale aeronavei, informeaza AFP.

Manfred Nowak raportor al ONU acuza Marea Britanie ca a incalcat legislatia internationala privind interzicerea torturii. Acesta sustine ca mai multi ofiteri ai serviciului de securitate MI5 au utilizat tortura in timpul interogatoriilor suspectilor de terorism. Printre persoanele acuzate de oficialul ONU s-a numarat si ministrul de Externe, David Miliband, pentru blocarea publicarii unor documente care ar confirma implicarea MI5 in torturarea rezidentului britanic, Binyamin Mohamed, scrie The Observer.