Competitiile de cricket, afectate de incidentul din Pakistan. Politia din Pakistan cauta persoanele inarmate care au atacat echipa de cricket din Sri Lanka, in orasul pakistanez Lahore. Atacatorii mascati au deschis focul asupra autocarului in care se aflau jucatorii si a doua masini ale politiei care insoteau vehiculul. Sase politisti pakistanezi si soferul autocarului au fost ucisi, iar opt membri ai echipei srilankeze au fost raniti. Doi dintre jucatori sunt tratati la spital. Ministrul pakistanez al informatiilor a declarat ca incidentul a adus daune jocului de cricket. Consiliul International pentru Cricket a declarat ca este putin probabil ca in viitorul apropiat sa se mai organizeze jocuri de cricket in Pakistan. Consiliul analizeaza de urgenta daca Pakistanul poate fi co-gazda pentru Cupa Mondiala la cricket care urmeaza sa se desfasoare in patru tari din sud-estul Asiei in 2011. Australia a refuzat deja sa timita o echipa in Pakistan, scrie BBC.

Suvoaie de apa au strabatut planeta Marte de curand. Noi imagini ale planetei Marte sugereaza faptul ca apa a strabatut suprafata acesteia in urma cu mai putin de un milion de ani, o data cu mult mai recenta decat isi imaginasera initial oamenii de stiinta. Descoperirea trezeste noi sperante in ceea ce priveste identificarea urmelor de viata pe Planeta Rosie, cu atat mai mult cu cat data anterioara la care se crezuse ca apa a existat in stare lichida pe Marte era de peste 1 miliard de ani. Cercetatorii NASA au reusit sa identifice o serie de falii create de topirea unui ghetar si de scurgerea suvoaielor de apa, falii a caror varsta nu depaseste 1,25 milioane de ani, scrie Descopera.

Obama: Marea Britanie este unul dintre cei mai puternici aliati ai nostri. In urma discutiilor cu Gordon Brown, Obama a afirmat ca "Marea Britanie este unul dintre cei mai apropiati si puternici aliati ai nostri si exista o legatura ce nu va fi distrusa. Orice zvonuri despre o slabire a relatiilor este eronata." Obama a afirmat ca are o relatie "deosebita" cu Gordon Brown si a recunoscut ca au un sistem de valori foarte asemanator. Pimul ministru al Marii Britanii este primul lider politic european care l-a vizitat pe Obama la Casa Alba si a declarat ca a venit la Washington pentru a "reinnoi relatia speciala dintre cele doua tari", informeaza SkyNews.

Oamenii de stiinta au reusit sa creeze in laborator o varianta a virusului HIV ce poate sa infecteze si sa se multiplice in organismul maimutelor. Acesta este un pas important pentru a testa viitoare vaccinuri, inainte ca acestea sa fie testate pe oameni. Varianta modificata genetic a virusului HIV a fost creata prin modificarea unei gene umane si infectarea macacilor. Odata injectat in maimute, virusul se manifesta similar ca si in corpul uman, insa animalele reusesc sa suprime virusul si astfel nu se imbolnavesc, scrie Reuters.

Monedele est-europene se depreciaza dupa ce liderii UE au respins planul de salvare a regiunii. Monedele nationale est-europene s-au prabusit luni, dupa ce liderii UE au respins un amplu plan de salvare a noilor membri. Oficialii UE de la Bruxelles au respins sugestiile ca bursele de schimb reactioneaza la deciziile luate la summitul de duminica, unde liderii au convenit doar sa analizeze orice plan de salvare de la caz la caz. Comisarul pentru afaceri monetare, Joaquín Almunia, le-a spus reporterilor la Bruxelles ca UE asigura un sprijin substantial pentru membrii estici. Dar a recunoscut ca e nevoie de mai mult pentru unele tari. "UE invata sa coopereze mai bine din cauza crizei si din provocarile aparute", a spus el, citat de Bloomberg News. Totusi, analistii bancari si dealerii nu au fost impresionati, dupa cum reiese din deprecierea puternica a monedelor nationale. "UE a dovedit inca o data ca nu poate gestiona un raspuns coordonat in fata crizei", au scris analistii de la Commerzbank, luni. "Problemele aparute in Europa de Est vor pune presiune pe euro", scrie International Herald Tribune.

Germania confirma ca Romania poarta discutii cu FMI. Germania a confirmat marti faptul ca Romania poarta discutii cu Fondul Monetar International (FMI), pentru a obtine asistenta, in timp ce se confrunta cu problemele de lichiditati datorate dependentei de finantarile externe, pe timp de criza globala a creditelor. Bucurestiul inca nu a admis ca ar fi abordat creditorul mondial, desi sursele au spus luni ca o delegatie romana s-ar afla la Washington pentru a purta discutii in acest sens. Daca se va ajunge la un acord, tara cu 22 de milioane de locuitori ar fi cel de-al treilea membru al Uniunii Europene care ar solicita ajutoare din partea FMI, pe masura ce criza globala a lichiditatilor se intinde inspre Europa de Est, afectand economiile puternic dependente de finantarea externa. "Romania poarta discutii cu FMI pe probleme de imprumuturi aditionale", a spus ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, dupa o intalnire la Berlin cu omologul sau roman, Cristian Diaconescu. "Sper ca vor avea succes", scrie Reuters.