Naveta spatiala Discovery este gata de lansare. Reprezentantii NASA sustin ca aparatul de zbor este pregatit sa-si inceapa misiunea. Decolarea este programata pentru ora 09:20 de la Centrul Spatial Kenedy din Florida. "In momentul de fata nu avem niciun fel de probleme, iar echipa este nerabdatoare in privinta lansarii", a spus directorul lansarii navetei spatiale, Mike Leinbach, citat de Reuters. Oficialii NASA au declarat ca scopul principal al misiunii il reprezinta transportul unui dispozitiv pentru sistemul energetic al Statiei Spatiale Internationale. De asemenea, racheta il va duce in spatiu pe primul astronaut japonez.

Locuitorii Marii Britanii se declara nemultumiti de sistemul medical pe care intentioneaza sa-l introduca oficialii Uniunii Europene. Potrivit unui pachet de legi, statele membre vor putea sa refuze accesul pacientilor la dosarele medicilor care se fac vinovati de malpraxis sau de alte erori medicale, scrie The Guardian. Consiliul Medical General al Angliei sustine ca daca un asemenea sistem va fi pus in aplicare turismul medical al britanicilor ar putea fi afectat.

Un politist a fost ranit, luni, de un glont in timpul unei ambuscade la Craigavon, o localitate de langa Belfast, Irlanda. Atacul survine dupa ce duminica doi soldati au fost ucisi de persoane ramase necunoscute care au atacat o cazarma a armatei britanice in Irlanda de Nord. Atentatul a fost revendicat de The Real IRA (Adevarata IRA), o aripa disidenta a Armatei Republicane Irlandeze. Soldatii ucisi sunt primii care au fost asasinati in Irlanda de Nord dupa 1997, scrie AP.

Helg Sgarbi, un elvetian a fost condamnat luni la sase ani de inchisoare de catre un tribunal din Munchen pentru ca a santajat-o pe Susanne Klatten, mostenitoarea concernului BMW. Potrivit procurorilor Sgarbi a incercat sa obtina peste 340 de milioane de euro de la Susanne Klatten amenintand-o ca va publica fotografii compromitatoare. Elvetianul a obtinut in cele din urma doar sapte milioane de euro, informeaza Le Monde.

Kim Jong-IL a fost reales deputat cu suta la suta din voturi la alegerile care au avut loc in Coreea de Nord. Scrutinul a avut loc pe fondul speculatiilor din ce in ce mai intense in presa internationala ca liderul de la Phenian, in varsta de 67 de ani a suferit in vara anului trecut un atac cerebral care l-a facut inapt pentru cea mai inalta functie in stat, scrie AP.