Dalai Lama critica dur China. Dalai Lama a formulat marti unul dintre cele mai dure atacuri ale sale din ultima vreme la adresa guvernului chinez, spunand ca Partidul Comunist chinez a transformat Tibetul intr-un “iad pe pamant” si ca autoritatile chineze ii privesc pe tibetani ca pe niste “criminali ce merita sa fie omorati”. “Astazi, religia, cultura, limba si identitatea, pe care generatii successive de tibetani le-au considerat mai presus decat viata lor, sunt pe cale de disparitie,” a afirmat Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor. El a rostit aceste cuvinte in cadrul unui discurs usturator pe care l-a sustinut marti dimineata in Dharamsala, India, orasul de la poalele muntilor Himalaya, care reprezinta sediul guvernului Tibetan in exil, scrie The New York Times.

Zeci de morti intr-un nou atentat in Irak. Potrivit unor surse oficiale, cel putin 33 de persoane au murit, iar alte 46 au fost ranite intr-un atentat sinucigas in Abu Gharib, in vestul Bagdadului. Se pare ca atentatul avea ca tinta un grup de demnitari care plecau de la o conferinta. Acesta este al treilea atentat major din ultimele zile. Duminica trecuta, mai mult de 30 de persoane au fost ucise in urma unui atentat la o academie de politie, iar joia trecuta 10 persoane au fost ucise dupa ce o masina a explodat langa o piata din provincia Babel. Daca violentele continua in acest ritm, programul de retragere a trupelor americane din Irak anuntat de Barack Obama va fi foarte greu de pus in practica, scrie BBC.

Capete umane gasite in cutii frigorifice, pe o strada din Mexic. Ucigasi platiti, care fac parte din bandele de traficanti de droguri, au aruncat cinci capete umane in cutii frigorifice pe o strada din vestul Mexicului, in apropere de Guadalajara. Impreuna cu capetele, a fost gasit si un avertisment la adresa bandelor rivale. Identitatile victimelor nu au fost facute publice. Torturarea si decapitarea rivalilor reprezinta practici comune in razboiul dintre cartelurile de droguri mexicane, care a facut 6.000 de victime doar in cursul anului trecut, scrie Reuters.

Noi crime zguduie Irlanda de Nord. La doar trei zile dupa ce doi soldati britanici au fost impuscati mortal de o factiune disidenta a Armatei Republicane Irlandeze, o alta grupare desprinsa din IRA si-a asumat responsabilitatea pentru o ambuscada, in noaptea de luni, care s-a soldat cu moartea unui ofiter de politie, intr-un oras la 25 de mile sud-est de Belfast. Politistul, identificat ca Stephen Carroll, un barbat in varsta de 48 de ani, casatorit si cu trei copii, a fost impuscat in cap prin luneta masinii de politie in care patrula, in timp ce raspundea la un apel de urgenta, scrie The New York Times.

Locuri de vizitat inainte de a disparea. Au trecut peste 10 ani de cand oamenii de stiinta anunta din ce in ce mai impacientati ca planeta noastra trece printr-o serie de schimbari drastice, care vor avea rezultate dezastruoase atat pentru mediu, cat si pentru toate formele de viata. Geografia locurilor sufera modificari, specii de animale dispar, iar oamenii in general, stau cu mainile in san asteptand urmatorul episod al celui mai tare reality-show: incalzirea globala. Citeste in Descopera despre 5 locuri care trebuie vizitate inainte sa dispara.