Basescu trece criza cu frica de Dumnezeu. Criza economica a redus, fata de anii trecuti, numarul achizitiilor pe care presedintia intentioneaza sa le faca in 2009, fara a taia insa de pe lista televizoarele, aparatele de aer conditionat, camerele video sau masinile de spalat vase. Cea mai serioasa investitie din bugetul pentru bunuri si servicii din acest an va fi facuta insa in Biserica Cotroceni, pe care presedintele Basescu vrea sa o inaugureze in ultimele luni de mandat, pe 15 august, de Sfanta Maria, Ziua Marinei si a sotiei sale. Ca sa grabeasca lucrarile, presedintia are in plan cheltuirea a aproximativ 368.188 de euro, scrie EvZ.

Filialele Electrica si ANAF au pus ochii pe spatiile Spring Time si McDonald's din Gara de Nord. Amatorii de chilipiruri se pot gandi sa cumpere gari ale CFR Infrastructura pe care le pot transforma in centre comerciale. Filialele Electrica si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au demarat procedurile de recuperare a unor datorii de peste 250 milioane de euro de la Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Surse din cadrul CFR ne-au declarat ca executorii judecatoresti si casele de avocatura angajate de filialele Electrica si ANAF vor sa puna sechestru pe spatiile comerciale din Gara de Nord unde isi desfasoara activitatea doua fast-fooduri, noteaza Gardianul.

Spaniolii nu vor sefi straini. Un cercetator spaniol a prezentat, recent, rezultatele unui studiu care arata ca emigrantii sunt inca priviti cu neincredere de localnici. Administratiile locale si asociatiile de romani din Peninsula considera ca, pe fondul crizei economice, exista pericolul de crestere a xenofobiei. Un studiu recent, realizat de Carlos Gimenez, profesor la Universitatea Autonoma din Madrid, arata ca doar 10 % dintre spanioli sunt toleranti cu strainii, noteaza Adevarul.

Noul Cod Penal „omoara” dosarele anticoruptie. Pedepsele simbolice si excluderea faptelor cu consecinte grave vor afecta profund anchetele penale, afirma specialistii in Drept. Modul in care sunt definite unele infractiuni in proiectul noului Cod Penal, aflat in prezent pe masa parlamentului, afecteaza serios dosarele de coruptie de pe rolul instantelor de judecata. Aceasta este parerea mai multor specialisti in drept, contactati de EVZ. Acestia au explicat ca definitiile vagi continute de noul act normativ dau posibilitatea unor interpretari diferite, informeaza EvZ.

Miliardarul Mittal pierde jumatate din avere si trimite in somaj tot combinatul de la Galati. Toti cei 12.000 de angajati ai combinatului galatean ArcelorMittal Galati, inclusiv membrii conducerii societatii, vor intra in somaj tehnic prin rotatie, timp de cate zece zile, incepand cu 1 aprilie. Potrivit purtatorului de cuvant al ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, masura este luata din cauza scaderii dramatice a cererii pentru produse din otel, scrie Gandul.

Directorul de scoala, numit pe patru ani. Directorii de scoala vor fi numiti de catre primari, iar inspectorii scolari vor primi numirea in functie de la Ministerul Educatiei, potrivit unui proiect de modificare a legislatiei invatamantului facut de ministerul de resort. De asemenea, directorii de scoala vor incheia un contract de management cu primarul, pe o perioada de patru ani, noteaza Adevarul.

Politia Capitalei va plati, pana in 2012, aproape 5 milioane de lei pentru RCA la ASIROM. Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti va plati la Asirom 4,81 milioane de lei pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA) obligatorie a celor peste 2.000 de autovehicule ale institutiei, in perioada ianuarie 2009-decembrie 2012. "Contractul a fost semnat in luna februarie. La licitatie au participat si Ardaf, Astra si Carpatica Asig. Comparativ cu anul precedent, Asirom a castigat mai multe licitatii pe segmentul RCA si si-a dublat veniturile la 30 milioane de lei", a declarat, ieri, seful Diviziei de Vanzari & Marketing al Asirom Vienna Insurance Group, informeaza Gardianul.

Brandul Romaniei, cautari bezmetice de zeci de milioane de euro. Toti il incep cu aceeasi inocenta, dar nimeni nu ii da de capat. Zamislirea lui a trecut prin chinurile facerii mai ceva ca manastirea mesterului Manole. De 19 ani incoace, incercarile de zamislire a brandului s-au naruit ingropand sume uriase. Acum, ultima pe lista, Elena Udrea, vrea sa arunce 75 de milioane de euro pe noul brand turistic si pe promovarea lui, scrie Cotidianul.

Spionii rusi, cu ochii pe Romania. Moscova nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopul, sustine portalul informational ucrainean Glavred, care da ca exemplu "diversiunea de la Bucuresti" cu spionul bulgar Peter Zikolov Marinov si subofiterul armatei romane Floricel Achim, soldata cu expulzarea atasatului militar ucrainean si a asistentului sau de la Ambasada Ucrainei, noteaza Romania Libera.