Crima organizata mexicana este un pericol pentru cetatenii americani. Eforturile SUA de a ajuta guvernul mexican in lupta sa impotriva retelelor de crima organizata s-au dovedit a fi in zadar, iar o recenta izbucnire violenta la sudul granitei reprezinta un pericol pentru cetatenii americani. Procurorul general al Arizonei, Terry Goddard, care a declarat ca statul sau reprezinta principala poarta de intrare a drogurilor si persoanelor traficate, considera cartelurile mexicane drept cea mai mare amenintare criminala a secolului al 21-lea, scrie Washington Post.

Presedintele Madagascarului fortat sa demisioneze. Marc Ravalomanana, presedintele Madagascarului, a anuntat ca va demisiona si va preda puterea armatei. Conducatorii armatei au declarat ca vor conferi puteri depline liderului opozitiei, Andry Rajoelina, care s-a instalat deja in biroul prezidential. Corespondentul BBC in Madagascar sustine ca este clar ca Ravalomanana cedeaza puterea, insa situatia este confuza in ceea ce priveste cine este de fapt acum la putere. In plus, nu este sigur daca decizia de a transfera puterea lui Rajoelina este sustinuta de intreaga armata.

SUA afirma ca activitatea Iranului in America Latina s-a intensificat. Iranul si-a intensificat activitatea in America Latina si Caraibe, punanad la cale inclusiv actiuni care sa sprijine grupul militant libanez Hezbollah, a declarat marti un comandant militar american. Amiralul James Stavridis, sef al US Southern Command, a declarat, de asemenea, ca gruparea Hezbollah era implicata in traficul de droguri din Columbia. “Am vazut o intensificare puternica a activitatii guvernului iranian in aceasta regiune,” a declarat Stavridis in fata Comitetului Serviciilor Armate ale Senatului. „Acesta este un motiv de ingrijorare in principal din cauza conexiunilor dintre guvernul Iranului, care sprijina terorismul, si Hezbollah,” a adaugat acesta, potrivit Reuters.

Khatami se retrage din cursa pentru presedentia Iranului. Fostul presedinte iranian, Mohammad Khatami, a decis sa se retraga din cursa prezidentiala din iunie si sa-l sustina pe aliatul sau politic, Mir Hossein Moussavi. Un apropiat al lui Khatami, cat si doi membri din echipa sa de campanie au confirmat retragerea acestuia. Fostul presedinte a decis sa se retraga dupa ce Mir Hossein Moussavi, un alt reformist, si-a anuntat candidatura, intrucat sansele ca un reformist sa castige alegerile ar scadea daca ar fi mai multi candidati. "Opozitia ar dori sa se imparta suporterii mei si cei ai lui Moussavi. Acest lucru nu este in interesul nostru", a declarat Khatami, potrivit New York Times.

Biserica Catolica reinstaureaza Inchizitia. Congregatio pro Doctrina Fidei (CDF), acesta este numele actual al organizatiei cunoscute odinioara sub numele de Suprema Congregatie a Inchizitiei Universale. Pe scurt… Inchizitia. Chiar daca ecourile mult blamatelor procese inchizitoriale inca mai razbat si astazi, Biserica Catolica a considerat ca o resuscitare a organizatiei este imperios necesara. Controversata decizie a Vaticanului vine ca urmare a numarului tot mai mare de „miracole” care sunt semnalate in toate colturile lumii, „miracole” a caror verificare va avea nevoie, in opinia clericilor catolici, de o autoritate suprema, scrie Descopera.