Clinton recunoaste ca cererea de droguri din SUA intretine traficul din Mexic. Secretarul de Stat american, Hillary Rodham Clinton, a recunoscut, in cadrul unei vizite oficiale in Mexic, rolul pe care il joaca SUA in traficul cu droguri care distruge Mexicul. "Cererea noastra neintrerupta de droguri alimenteaza traficul de droguri", a spus Clinton, folosind un limbaj neobisnuit de direct. "Incapacitatea noastra de a combate contrabanda cu arme duce la moartea unor ofiteri de politie, soldati si civili", a mai spus acesta. Unii oficiali considera ca Hillary Clinton va face presiuni asupra presedintelui mexican, Felipe Calderon, sa dubleze din nou efortul guvernului de a eradica coruptia in randul politiei si al judecatorilor, scrie The New York Times.

Vizita liderului sudanez in Egipt sfideaza decizia CPI. Presedintele sudanez, Omar al-Bashir tocmai a inceput o vizita in Egipt, miercuri, aceasta fiind a doua calatorie in afara tarii de cand Curtea Penala Internationala (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele sau. Egiptul nu a semnat carta CPI, care obliga statele semnatare sa aresteze persoanele puse sub acuzatie in momentul in care intra pe teritoriul lor. Bashir, care este acuzat de crime de razboi in Darfur, a mai efectuat o scurta vizita, luni, in Eritreea. Deocamdata nu se stie daca presedintele sudanez va participa si la summitul tarilor arabe de la Doha, de la sfarsitul lunii martie. Ali Youssef Ahmed, de la Ministerul de Externe sudanez, a declarat ca Bashir a dorit sa sfideze astfel decizia CPI, scrie BBC. "Presedintele a spus ca mandatul de arestare nu valoreaza mai mult decat cerneala cu care a fost scris si ca acesta este mesajul calatoriei sale", a spus Ahmed.

ONU, indemnata sa respinga interzicerea defaimarii religioase. In jur de 200 de grupuri, atat religioase cat si civile, au cerut Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU sa respinga apelul tarilor islamice pentru o lupta globala impotriva defaimarii religiei. Gestul acestor grupuri are loc in contextul in care Consiliul urmeaza sa voteze o rezolutie propusa de Organizatia Conferintei Islamice. O asemenea rezolutie ar putea fi folosita in unele tari pentru a intimida si a reduce la tacere activistii pentru drepturile omului si ar limita libertatea cuvantului. Tarile islamice, pe de alta parte, sustin ca defaimarea religioasa reprezinta violarea drepturilor credinciosilor si conduce la discriminare si violente, scrie Reuters.

Un oficial iranian ridiculizeaza abordarea lui Obama. Ali Larijani, purtatorul de cuvant al Parlamentului iranian, a criticat SUA, miercuri, mai dur decat a facut-o oricare alt oficial iranian. Critica sa s-a referit la o inregistrare a presedintelui Obama care se vroia a fi o oferta de pace cu Iranul. Scopul oficial al inregistrarii era de a transmite felicitari cu ocazia Noului An iranian. "Problema noastra cu America nu este una emotionala, care sa poata fi rezolvata transmitand felicitari. America trebuie sa stie ca este o problema complexa, ce dateaza de 30 de ani - Americanii au fost impotriva Iranului, sustinandu-l pe Saddam in razboiul sau de 8 ani impotriva Iranului", a declarat Larijani, unul dintre cei mai puternici lideri iranieni, potrivit The New York Times.

Acesta este omul care a trait 256 de ani? Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi. Despre prima parte a vietii lui Li Ching-Yuen se stiu extrem de putine lucruri. Este cert ca s-a nascut in provincia Sinchuan si ca prima suta de ani si-a petrecut-o vanzand leacuri traditionale chinezesti. Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate, scrie Descopera.