Sorin Rosca Stanescu: Traian Basescu minte ! S-a vazut cu Popoviciu de cand e presedinte. Ziaristul Sorin Rosca-Stanescu l-a acuzat vineri, pe presedintele Traian Basescu de minciuna in privinta relatiei cu omul de afaceri Puiu Popoviciu. Editorialistul ziarului Ziua si fost director al acestui ziar a declarat, la emisiunea Dianei Nedelcu, ”Lumea in clar-obscur” de la Radio Romania Actualitati, ca “Traian Basescu minte cand sustine ca de cand e presedintele Romaniei nu s-a vazut cu Puiu Popoviciu. S-au vazut la lansarea ziarului Averea (pe care Rosca il coordona in 2005 – n.r.) s-au salutat, si-au dat mana si si-au vorbit”, scrie Cotidianul.

Romani intorsi de la granita cu Moldova pentru ca nu pot dovedi ca nu au SIDA. Romania califica drept inacceptabil tratamentul aplicat cetatenilor romani intorsi din drum de la granita cu Republica Moldova. Ministrul Cristian Diaconescu spune ca a cerut clarificari. Romania califica drept inacceptabil tratamentul aplicat cetatenilor romani intorsi din drum de la granita cu Republica Moldova. Ministrul Cristian Diaconescu spune ca a cerut clarificari, noteaza Romania Libera.

ANI, in razboi cu seful Consiliului Concurentei. Conform unui comunicat remis ieri de catre Agentia Nationala de Integritate, institutia s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila stare de incompatibilitate in care s-ar afla Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei. Contactat de “Gardianul”, presedintele Oprescu a precizat faptul ca sesizarea ANI nu are obiect, din simplul motiv ca numirea sa in functie a fost facuta la sapte luni dupa momentul reclamat de ANI ca fiind generator al starii de incompatibilitate, scrie Gardianul.

Afacerile imobiliare de la 1600. Un document semnat in original de Matei Basarab descrie principiile si practicile „pietei imobiliare” de la inceputul secolului al XVII-lea. Traducerea in premiera a unui document semnat in original de Matei Basarab, la inceputul secolului al XVII-lea, aflat la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Alba, aduce in atentie o lume foarte asemanatoare cu societatea zilelor noastre. O analiza pe marginea actului arata care erau principiile si practicile „pietei imobiliare” de atunci, valorile oamenilor, modul in care isi plateau ei datoriile, dar si „atentiile” la care recurgeau, scrie EvZ.

Un cetatean roman ar putea deveni premier al Ungariei. Numele lui Janos Takacs, seful Electrolux Ungaria, care are are si cetatenie romana, figureaza printre potentialii candidati la functia de premier al Ungariei, informeaza cotidianul financiar electronic Portfolio. Numele lui Takacs a fost vehiculat astazi la o reuniune a conducerii Partidului Socialist, aflat la putere in Ungaria, transmite NewsIn. Potrivit cotidianului de dreapta Magyar Nemzet, el este un apropiat al ministrului apararii Imre Szekeres, scrie Adevarul.

Ioana Basescu are biroul notarial in complexul lui Popoviciu. Fata cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, isi are biroul de notar public in complexul lui Puiu Popoviciu, de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti 42-44, sectorul 1. Biroul notarial al „notarului public Ioana Basescu” a fost deschis la mijlocul lui decembrie anul trecut dupa ce Ioana Basescu a obtinut un post in Bucuresti. Activitatea de notar public Ioana Basescu a inceput-o in comuna Paunesti, Vrancea, dar in decembrie anul trecut aceasta a castigat un concurs la Camera Notarilor Bucuresti cu nota 8,70. Pe pagina oficiala a Camerei Notarilor Publici este specificata adresa unde functioneaza cabinetul Ioanei Basescu in complexul lui Puiu Popoviciu, scrie Gardianul.

Suntem cu 100 de ani in urma agriculturii europene. In timp ce in tari precum Italia sau Franta sindicatele fac legea in agricultura, la noi fiecare fermier lupta pe cont propriu. Agricultura romaneasca este, din punctul de vedere organizatoric- sindical al fermierilor, in urma celei din Italia sau Franta cu peste 100 de ani, spun reprezentantii producatorilor. „In Italia este Confagricoltura, care are o vechime de 114 ani. Aceasta a reusit sa se organizeze, in interior, atat de bine, incat toate politicile financiare sau fiscale trec prin aceasta institutie care-i ofera producatorului agricol toata gama de servicii de care are nevoie”, a spus Stefan Nicolae, presedintele Federatiei Agrostar, noteaza EvZ.

Trei dintre presupusii agresori de la Plaza Mall, eliberati de Judecatoria sectorului 6. Magistratii Judecatoriei sectorului 6 au decis, ieri, sa nu prelungeasca masura arestarii preventive in cazul a trei dintre cei cinci presupusi agresori de la Plaza Mall si i-a pus in libertate pe Andrei Udrea, Andrei Badula si Marian Scarlat. Ciprian Soldea, avocatul lui Marian Scarlat, a declarat pentru „Gardianul” ca procurorii nu au adus probe care sa justifice mentinerea celor trei in arest preventiv. In data de 27 februarie, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 6 s-a autosesizat cu privire la modul violent in care au actionat agentii BGS pentru a pune capat incidentului, a declarat la acea vreme avocatul Ciprian Soldea, scrie Gardianul.

Rectificarea bugetara ar putea taia din fondul de pensii si din cel de investitii de mediu. Prima rectificare bugetara ar putea taia cu sase miliarde de lei cheltuielile bugetului general consolidat. Ministrul Muncii, Marian Sarbu, nu stie nimic despre reducerea bugetului asigurarilor sociale; Mariana Campeanu, predecesoarea lui Sarbu, vorbeste despre "o revenire cu picioarele pe pamant". Guvernul ar putea face in curand prima rectificare bugetara. Surse guvernamentale citate de Newsin au declarat ca rectificarea va fi facuta pentru a se atinge noua tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International (FMI), de 4,6%, situatie care va necesita o reducere cu sase miliarde de lei a cheltuielilor bugetului general consolidat – care includ si pe cele ale bugetelor locale si de asigurari. Astfel, prima rectificare bugetara din acest an ar urma sa diminueze cheltuielile din bugetul de stat cu 3,99 miliarde lei, bugetul asigurarilor sociale cu aproape 1,5 miliarde lei si cheltuielile de mediu cu circa 670 milioane lei, scrie Gandul.