Ministrul britanic de interne, Jacqui Smith, si-a cerut public scuze duminica pentru eroarea de a fi trecut pe lista de cheltuieli oficiale costul aferent vizionarii a cinci filme, din care doua erau cotate X. Jacqui Smith a adaugat ca va rambursa cei 29 de dolari cat a reprezentat costul vizionarii peliculelor. Cele doua filme incluse in categoria X au fost comandate de sotul ministrului Richard Timney in aprilie 2008. Purtatorul de cuvant al internelor a tinut sa sublinieze ca un film inclus in categoria X nu este neaparat un film pornografic, scrie AP.

O persoana care sustine ca este prieten al fiicei vicepresedintelui american Joseph Biden, Ashley, a incercat sa vanda o caseta in care aceasta apare prizand cocaina la o petrecere. Oferta a fost facuta cotidianului The New York Post. Negocierile au fost sustinute de avocatul posesorului inregistrarii, Thomas Dunlap care initial a cerut 2 milioane de dolari in schimbul peliculei. Ulterior Thomas Dunlap a refuzat sa-si mai reprezinte clientul in acest caz refuzand sa faca comentarii pe marginea subiectului. Inregistrarea arata o tanara de peste 20 de ani, cu tenul deschis la culoare si cu parul lung, saten, care baga un pai rosu intr-o nara, se apleaca peste un birou si inhaleaza o liniuta de praf alb. Fiica vicepresedintelui Joseph Biden a fost arestata in 2002 pentru obstructionarea justitiei dar acuzatia a fost retrasa la scurta vreme.

Primul ministru italian, Silvio Berlsuconi, a fost ales la conducerea noului partid Popolo della Liberta (PDL). Formatiunea de dreapta a aparut in urma fuziunii partidului lui Berlusconi, Forza Italia cu cel al lui Gianfranco Fini, Alianta Nationala. Berlusconi a prezentat un sondaj care crediteaza PDL cu peste 44%"din intentiile de vot, subliniind ca obiectivul formatiunii este sa obtina cel putin 51% din voturi la alegerile europene. Gianfranco Fini, nu a fost prezent la investitura lui Berlusconi fapt care a ridicat numerose semne de intrebare privind coeziunea noului partid, informeaza Corriere de la Sera

Opt persoane au murit si alte trei au fost ranite, duminica dimineata, in Statele Unite in urma unui atac armat comis intr-un azil din orasul american Carthage din statul North Carolina. Surse oficiale au declarat ca printre persoanele ranite se numara autorul atacului, un barbat, si un politist. Comandantul politiei din Carthage, Chris McKenzie, a afirmat ca atacatorul nu este rezident al azilului si nici nu are legaturi de rudenie cu vreunul din ocupantii acestuia. Politia investigheaza, impreuna cu reprezentanti ai FBI, circumstantele in care a avut loc atacul armat, scrie AP.

Premierul israelian desemnat, Benjamin Netanyahu, si membrii guvernului pe care l-a alcatuit urmeaza sa depuna marti juramantul in Knesset, parlamentul unicameral. Luni, Netanyahu ii va convoca pe principalii lideri din Likud, formatiunea sa, dreapta nationalista, pentru a-i informa ce portofolii ministeriale urmeaza sa le incredinteze sau ce alte functii vor indeplini in guvern. Martea trecuta, Congresul Partidului Muncii din Israel a aprobat intrarea formatiunii in guvernul de dreapta a lui Benjamin Netanyahu, afirma Reuters.

Directorul executiv al companiei auto General Motors, Rick Wagoner a declarat ca accepta sa parasesca functia. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, presedintele Americii i-ar fi cerut lui Wagoner sa-si asume situatia financiara a companiei. Barack Obama a anuntat ca pregateste un plan pentru salvarea General Motors care ar avea nevoie de aproximativ 17 miliarde de dolari informeaza BBC News.