Un important sustinator al drepturilor omului, batut la Moscova. Liderul unei organizatii pentru drepturile omului a fost batut de un grup de barbati, marti noapte, langa casa sa din Moscova. Politia considera ca atacul are legatura cu activitatile profesionale ale acestuia. Lev A. Ponomaryov este directorul Organizatiei pentru Drepturile Omului din Moscova, dar si liderul noii miscari de opozitie, Solidaritatea, si un critic al Kremlinului. Acest atac este ultimul dintr-un sir de violente asupra sustinatorilor drepturilor omului. La sfarsitul lunii ianuarie, un avocat specializat in drepturile omului si o jurnalista au fost impuscati mortal in apropiere de Kremlin, scrie The New York Times.

Bashir, a cincea vizita in strainatate de la emiterea mandatului de arestare. Sustinatorii presedintelui sudanez l-au intampinat pe acesta, miercuri, la intoarcerea sa din Arabia Saudita. Arabia Saudita este al cincilea stat pe care Omar al-Bashir il viziteaza de la emiterea unui mandat de arestare de catre Curtea Penala Internationala pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii in Darfur. Prin aceste vizite, Bashir incearca sa sfideze decizia Curtii. Inainte de vizita in Arabia Saudita, Bashir a participat la un summit al tarilor arabe si latino-americane in Doha, Qatar. "Ne-am dus la summit pentru a le arata oamenilor care au spus ca nu putem calatori in afara Sudanului ca noi putem calatori in afara Sudanului... nimic nu ne poate intimida" le-a declarat Bashir reporterilor pe aeroportul din Khartoum, potrivit Reuters.

Rio construieste ziduri in jurul mahalalelor pentru a opri defrisarea. Guvernul brazilian regional din Rio planuieste sa ridice ziduri de beton in jurul unora dintre cele mai mari cartiere marginase ale orasului pentru a opri defrisarea junglei inconjuratoare. Peste 11 kilometri de zid, inalt de trei metri, vor fi construiti anul acesta. Zidul va imprejmui cel putin 11 cartiere de la periferia orasului Rio, iar costurile se ridica la 17 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Liderul talibanilor din Pakistan se lauda cu atentatul asupra academiei de politie. Baitullah Mehsud, comandantul talibanilor din Pakistan a declarat, marti, ca oamenii sai au organizat atentatul de luni asupra unei academii de politie din estul Pakistanului, care s-a soldat cu 11 morti, si a afirmat ca pregateste un atentat terorist in Washington care va soca intreaga lume. SUA a anuntat deja ca ofera o recompensa in valoare de 5 milioane de dolari pentru capturarea lui Mehsud, scrie Washington Post.

Cele mai ciudate 50 de legi din lume. 1. In Elvetia este ilegal sa trantesti portiera oricarei masini. 2. In anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte martiale. 3. In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori. 4. In Myanmar este ilegal sa accesezi internetul. Oricine o face ajunge sa stea ani buni dupa gratii. 5. Pe timpul desfasurarii Primului Razboi Mondial, barbatii care erau dovediti homosexuali, erau executati pe loc, fara niciun proces. 6. In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci banala guma de mestecat. 7. Datorita faptului ca celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege in Finlanda. Integral in Descopera.