Israelul testeaza sistemul anti-racheta in vederea unui posibil atac iranian. Israelul a testat cu success un sistem anti-racheta, menit sa protejeze tara impotriva unui posibil atac iranian, a declarat Ministerul Apararii. Acest sistem reprezinta perfectionarea tehnologiei dezvoltate in timpul razboiului din Golf din 1991. Israelul a identificat Iranul ca fiind cea mai mare amenintare la adresa sa, citand programul nuclear al acestuia din urma, precum si fabricarea rachetelor balistice cu raza lunga de actiune. Aceste temeri s-au concretizat in urma apelurilor repetate ale presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, de distrugere a statului evreiesc, scrie USA Today.

Fujimori, condamnat la 25 de ani de inchisoare. Fostul presedinte peruan, Alberto Fujimori, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru comandarea mai multor crime si rapiri, executate de fortele de securitate. Dupa un proces care a durat 15 luni, Fujimori a fost gasit vinovat de moartea a 25 de persoane, care au fost executate de doua plutoane de executie, in timpul conflictelor cu gherilele din anii '90. Dupa ce a primit sentinta, Fujimori a anuntat ca va face apel. Amnesty International a salutat decizia Curtii peruane, afirmand ca acesta este un moment important in "lupta pentru justitie". Fujimori executa deja o sentinta de 6 ani, pe care a primit-o in urma unui proces din 2007 pentru abuz de putere. Aceasta este pentru prima data cand un lider din America Latina, ales prin mijloace democratice, este judecat si gasit vinovat in propria tara, pentru violarea drepturilor omului, scrie BBC.

Obama face presiuni asupra liderului irakian pentru unificarea factiunilor politice. Presedintele Obama a facut o vizita neanuntata in Bagdad, marti, punctand vizita sa de o saptamana peste ocean cu o oprire in capitala irakiana pentru a discuta cu trupele americane si cu liderii irakieni. Adresandu-se catre sute de trupe adunate intr-o tabara militara din Bagdad, Obama a declarat ca este timpul ca irakienii sa “isi asume responsabilitatea pentru propria tara si pentru suveranitatea lor,” afirmatie a presedintelui american ce a fost primita cu aplazue entuziaste. De asemenea, Barack Obama s-a intalnit si cu premierul irakian, Nuri al-Maliki. Obama a declarat ca l-a incurajat pe liderul irakian sa ia masuri pentru a uni factiunile politice, inclusiv de a-i integra pe sunniti in guvern si fortele de ordine. Totodata, presedintele American si-a reinnoit promisiunea de a retrage trupele din Irak pana la sfarsitul lui 2011, scrie The New York Times.

General Motors pregateste actele pentru a cere protectia in baza legii falimentului. O sursa care cunoaste planurile companiei, a declarat, marti, pentru Reuters, ca General Motors se pregateste sa depuna actele pentru a cere protectia in baza legii falimentului. O alta sursa a declarat ca un plan foarte probabil ar fi impartirea corporatiei in 2 companii - una care sa reuneasca unitatile cele mai profitabile, iar una compusa din unitatile mai putin profitabile. Sursele doresc sa ramana anonime, intrucat nu au fost autorizate sa vorbeasca despre acest subiect, scrie Reuters.

Fidel Castro s-a intalnit cu oficiali americani, pentru prima data de cand s-a imbolnavit grav, in 2006. Fidel Castro s-a intalnit, marti, cu trei membri ai Congresului, aceasta fiind prima intalnire a fostului presedinte cubanez cu oficiali americani de cand s-a imbolnavit, in 2006. Greg Adams, purtator de cuvant al Sectiunii de Interese a SUA la Havana, a declarat ca Barbara Lee, democrata reprezentand statul California, si alti doi legislatori americani s-au intalnit cu fostul lider cubanez, in varsta de 82 de ani. Acesta insa nu a putut sa dea alte detalii privind intalnirea si nici nu a putut sa ofere presei numele celorlalti doi legislatori care au participat la aceasta. Reuniunea pare a sublinia dorinta guvernului cubanez de a imbunatati relatiile cu SUA sub conducerea noului presedinte Barack Obama, scrie AP, citat de Star Tribune.