Ioana Basescu, reclamata la DNA pentru nedeclararea veniturilor. O sesizare privind-o pe fiica cea mare a presedintelui a fost depusa saptamina trecuta la DNA. Conform acestei sesizari, Ioana Basescu nu a avut venituri suficiente pentru achizitia apartamentului din Baneasa, din complexul rezidential al lui Puiu Popoviciu. Autorul sesizarii a pomenit, in sprijinul acestei afirmatii, ca Ioana Basescu are probleme si cu declararea veniturilor la Fisc. Luni dupa prinz, Mircea Geoana a facut o declaratie dura la adresa viitorului sau contracandidat la prezidentiale, Traian Basescu. „Solicit DNA sa se autosesizeze in legatura cu apartamentul Ioanei Basescu“, a spus Geoana, public, scrie Academia Catavencu.

CSM: „Niciodata nu au fost amenintari ca-n ultimele zile”. Ieri, Curtea Suprema si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au solidarizat, intr-un caz fara precedent, pentru un mesaj comun de aparare a actului de justitie. „Incetati atacurile la adresa activitatii si vietii private a magistratilor!”, au cerut reprezentantii celor doua institutii, solicitand, de asemenea, presei sa se incadreze pe coordonatele unei dezbateri publice normale. Primele victime ale scandalului provocat de anchetarea lui Becali sunt procurorul Ioan Amarie, de la Parchetul Capitalei, cel care a propus arestarea patronului Stelei si a altor patru inculpati, dar si magistratul Nicoleta Cristus, care a decis, vineri dimineata, arestarea latifundiarului, scrie EvZ.

Unul dintr-o suta de soldati romani se duce la moarte sigura in Afganistan, pentru 2.400 sau 2.700 de euro pe luna. Moartea capitanului Vasile Unguras, anuntata marti dimineata, a propulsat Romania pe un nedorit loc 10 intre cele 22 de tari cu trupe in teatrele de operatiuni din Afganistan, din punct de vedere al numarului militarilor care si-au pierdut viata. SUA a pierdut 674 de militari, Marea Britanie 152, Canada 116. Cu 11 militari cazuti la datorie, tara noastra este devansata de Italia, cu 14 victime in randul soldatilor. Din nefericire, Romania se afla si mai sus in top, daca ne raportam la rata deceselor. Aici conduce detasat Canada, cu 4 victime la o suta de combatanti, urmata de Danemarca, cu 3 la suta, scrie Gandul.

Mircea Basescu, cu firma in lichidare dar stapan peste inca doua hectare. Fratele presedintelui Romaniei a beneficiat de concesionarea unui teren pentru casute de vacanta in Techirghiol, desi Fiscul a cerut lichidarea judiciara pentru firma sa. Nu este prima oara cand Mircea Basescu are probleme cu plata datoriilor catre stat. Fratele Sefului statului roman a obtinut printr-una dintre firmele sale, MB Consult Company, aprobarea prin care i se concesiona un teren de 20.000 de metri patrati in comuna constanteana Techirghiol, urmand ca acolo sa construiasca un complex de casute de vacanta. Mircea Basescu a primit acel teren pe 24 mai 2005 pe cand edil-sef la Techirghiol era un PSD-ist, scrie Cotidianul.

Suntem vulnerabili la cutremur. Un raport al ONU arata ca Romania, Italia si Grecia sunt cele mai expuse tari europene la dezastrele provocate de un cutremur. Cauza: cladirile nerezistente. Peste un milion de romani sunt vulnerabili la cutremur, spune ONU, in timp ce asiguratorii estimeaza pagube de peste 100 de miliarde de euro in caz de dezastru, scrie Romania libera.

Popoviciu, Becali si fantoma Casei "Doina". Puiu Popoviciu si Gigi Becali, care de curind se concureaza puternic la aparitii TV, unde prezinta cu ce costum se asorteaza primavara asta catusele, s-au intrecut nu o data in acaparari de proprietati imobiliare. Cum se stie, dosarul lui Popoviciu, de la DNA, a pornit de la o plingere a lui Becali, care rivnea si el la terenul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, pe care acum se lafaie cartierul rezidential din Baneasa. Pe linga aceasta, Popoviciu s-a mai ales cu o plingere tot la DNA, legata de restaurantul „Casa Doina“, in care iarasi e implicat si Becali, scrie Academia Catavencu.

Gigi Becali, iubit la comanda de „fani” platiti cu ora. Asa-zisul „val de simpatie populara” de care ni s-a lasat impresia ca s-ar fi bucurat Gigi Becali pe parcursul zilelor din urma - si invocat obsesiv de televiziunile incolonate printre sustinatorii latifundiarului - a devenit explicabil, macar in parte, luni seara. Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti a lamurit, printr-un comunicat, enig ma scindarii spectatorilor la meciul Steaua - Bistrita (scor 1-0), disputat sambata, in Ghencea, in Liga I la fotbal: asazisii fani sustinatori ai latifundiarului erau, in realitate, mercenari adusi cu autobuzele din localitati limitrofe Bucurestiului, scrie EvZ.

Adevarul despre explozia de la Petrila: cei 13 mineri au fost trimisi la moarte de sefii lor. Inspectia Muncii a finalizat investigatia asupra exploziilor din mina din 15 noiembrie 2008, in care 13 persoane au murit si alte 15 au fost ranite. Trei sefi de la exploatarea miniera Petrila vor fi cercetati penal, alte 23 de persoane au primit amenzi in valoare de peste 150.000 de lei. Ancheta Inspectiei Muncii a relevat ca cei din conducere au ignorat cu buna stiinta masuratorile care aratau dinainte cu aproape o saptamana concentratii prea mari de gaz metan care au generat focul ce a dus la cele doua explozii. In plus, evenimentele petrecute anterior exploziei in doua dintre abataje, 431 si 434, ar fi trebuit sa duca la inchiderea acestora, ceea ce ar fi evitat moartea ortacilor, scrie Cotidianul.