Ostatici eliberati de soldatii francezi din mainile piratilor somalezi. Soldatii francezi au luat cu asalt un iaht capturat de catre piratii somalezi, eliberand patru din cei cinci ostatici detinuti la bord, printre care si un copil. Potrivit biroului presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, al cincilea ostatic a fost ucis in timpul operatiunilor de salvare. Ceilalti patru ostatici se afla in stare buna de sanatate. Militarii francezi au ucis doi pirati si au capturat alti trei. Potrivit oficialilor francezi, operatiunea a fost declansata dupa ce piratii au respins propunerile care li s-au facut si au formulat amenintari, scrie BBC.

"Raze de speranta" pentru economia americana. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat ca economia americana da semne de progres, dupa mai multe luni de recesiune. Domnul Obama a recunoscut ca mai sunt multe de facut, dar a adaugat ca primele raze de speranta sunt deja vizibile. Presedintele american a facut aceste declaratii in urma unei intalniri avute cu principalii sai consilieri pe probleme economice, intre care si secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, si seful Rezervei Federale, Ben Bernanke, noteaza BBC.

Viitorul prezis de codul genetic. Vrei sa stii ce dezvaluie ADN-ul despre tine? Potrivit geneticienilor, chiar si cele mai nebanuite secrete. El poate dicta preferintele tale culinare, afectiunile pe care le risti, nivelul de inteligenta de care dispui si in general, cam orice factor al oricarui aspect al fiintei tale. Trei companii ofera in prezent cartografierea completa a genomului uman. Nu numai ca aceste institutii testeaza ADN-ul in aproape un milion de locatii separate in care se stie ca genoamele umane difera, dar ele ii ajuta pe clienti sa interpreteze ceea ce harta individuala le spune despre trecutul, prezentul si viitorul lor, noteaza Descopera.

Incendii devastatoare in Texas si Oklahoma, SUA. In Statele Unite au izbucnit incendii spontane, care au distrus o mare parte din statele Texas si Oklahoma. Doua persoane au murit si alte 30 au fost ranite in urma incendiilor. Flacarile, alimentate de vanturi puternice, au inghitit mii de hectare de padure in jurul orasului Oklahoma City. Pompierii lupta din greu pentru a stinge flacarile, care au ars din temelii zeci de case. Autoritatile locale au dispus inchiderea scolilor si a institutiilor - informeaza corespondentii BBC.

Capitanul unui vas american a fost recapturat de piratii somalezi. Capitanul unui vas american, capturat de piratii somalezi si tinut captiv pe o barca de salvare in dreptul coastelor Somaliei, s-a aruncat peste bord in ceea ce ar putea sa fie o incercare de evadare, a anuntat Departamentul Apararii din Statele Unite. Potrivit unor informatii, capitanul Richard Phillips ar fi incercat sa ajunga in apropierea unui distrugator al Marinei SUA, USS Bainbridge, dar piratii l-a recapturat. Capitanul Phillips nu a fost ranit in incident. SUA au trimis mai multe trupe in regiune, transmit corespondentii BBC.

Opozitia georgiana ameninta ca va bloca strazile capitalei. Mii de demonstranti din Georgia au iesit in strada vineri, au blocat principalele drumuri ale capitalei si au amenintat ca vor lansa o campanie de nesupunere civica pentru a il forta pe presedintele Saakashvili sa demisioneze. Liderii opozitiei s-au adresat joi celor 60.000 de protestatari si au declarat ca vor derula o campanie la nivel national pana cand Saakashvili va demisiona. Presedintele este acuzat de catre demonstranti de o gestionare proasta a problemelor tarii si de declansarea unui razboi dezastruos cu Rusia, informeaza Reuters.