Hrebenciuc, seful din umbra al Politiei. „Sforarul” PSD i-ar fi cerut ministrului de interne Dan Nica inlaturarea chestorului Marian Tutilescu si a echipei sale. Iar scandalul „Plaza” a fost pretextul. Inlaturarea chestorului Marian Tutilescu si a echipei acestuia de la sefia Politiei Capitalei a fost o decizie politica, „operata” de ministrul Dan Nica la cererea tandemului Viorel Hrebenciuc - Marian Vanghelie. Asa sustin surse din interiorul institutiei conduse de Nica, dar si din Partidul Social Democrat (PSD), scrie EvZ.

Oprescu numara mortii unui cutremur din 2009. Fizica Pamantului spune ca nu e cazul. Oricand ar fi, suntem pregatiti: Inspectoratul de urgenta pica primul. Spusele primarului se bazeaza pe estimarile specialistilor de la Institutul de Cercetare in Constructii. La primul mare cutremur, Bucurestiul va avea 500.000 de victime, morti si raniti, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, joi seara, la Realitatea TV. Spre comparatie, seismul din 1977 a ucis 1.570 de oameni si a ranit alti 11.300. Estimarile edilului se bazeaza pe studiile specialistilor de la Institutul de Cercetare in Constructii (INCERC). Anul trecut, ei spuneau ca un cutremur de 7 grade pe scara Richter ar omori 450.000 de bucuresteni, dar asta numai daca seismul ar lovi noaptea, in jurul orelor 21, scrie Gandul.

Dinu Patriciu: Consiliul monetar este cea mai buna solutie pentru Romania. Omul de afaceri Dinu Patriciu sustine ca recomandarea FMI ca statele din Europa Centrala si de Est, membre ale Uniunii Europene, sa treaca la moneda euro este cea mai buna solutie pentru Romania. El spune ca leul ar trebui, cat mai repede, sa fie legat de euro la o rata de schimb fixa, noteaza Adevarul.

Paun Iordache, noul adjunct al sefului DGIPI. Ministrul de interne, Dan Nica, l-a numit in functia de adjunct al directorului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna pe comisarul sef Paun Iordache, fost prim-loctiilor Directie in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Paun a detinut, incepand cu anul 1988, mai multe functii de executie in cadrul Directiei Contraspionaj U.M. 0110 Bucuresti, din cadrul Ministerului de Interne, dupa care, din 1990 pana in 2003 a ocupat functii de executie si conducere in cadrul DGIPI, scrie Gardianul.

Trenul spre aeroport castiga pasageri. La o luna de la lansare, noua ruta feroviara care face legatura intre Gara de Nord si Aeroportul „Henri Coanda” are, in medie, 250 de pasageri zilnic, a declarat Alexandru Dumitrescu, directorul de comunicare al CFR Calatori. Potrivit acestuia, cel mai mare numar de pasageri se inregistreaza in cursul diminetii si dupa-amiezii, iar trenul a inceput deja sa fie folosit si de cei care lucreaza in zona aeroportuara. Cresterea traficului pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni a fost usor incetinita insa de timpul rece si de scaderea numarului de pasageri ai avioanelor, noteaza EvZ.

Vom avea taxa pe PET-uri! Ministerul Mediului pregateste taxa pentru PET-uri. Ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, a declarat, vineri, in timp ce se afla intr-o vizita pe Valea Somesului Mare, ca va cauta solutii tehnice si economice pentru aceasta taxa. Potrivit NewsIn, motivul invocat este legat de perioada de timp foarte mare pentru degradare, pet-urile sunt una dintre cele mai mari surse de poluare, scrie Adevarul.

Bucurestenii inghit de trei ori mai mult praf decat acum noua ani. In 2000-2001, Capitala producea 270 de tone de praf. In 2007 a ajuns la recordul de 764 tone. Capitala produce din ce in ce mai mult praf, din cauza santierelor si a lipsei de spatii verzi. Daca in anii 2000-2001 bucurestenii inghiteau in jur de 270 de tone de praf, in 2007 cantitatea de praf si de pulberi a crescut pana la 764 tone. La o suprafata de 225 de kilometri patrati, cat are Bucurestiul, asta inseamna 3,39 tone de praf si pulberi pe kilometru patrat, pe an, scrie Gandul.

Psihologii analizeaza scrisoarea lui Becali: Este obedient fata de Basescu, dispus la orice compromis! Scrisoarea trimisa de Becali presedintelui Basescu a fost citita, pentru ziarul Gardianul, de psihologul Hanibal Dumitrascu, profesor la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. Iata parerea expertului despre personalitatea lui Gigi Becali: “Aceasta a treia scrisoare publica a domnului Gigi Becali nu face decat sa confirme faptul ca trece printr-o situatie dificila, depresiva in care nu isi gaseste resursele de a-si recapata controlul asupra propriilor decizii. Aceasta ultima scrisoare scoate in evidenta latura sa obedienta, de teama, de respect fata de autoritate, in general, si fata de persoana presedintelui Traian Basescu, in particular".

Comunistii declanseaza vanatoarea de oameni la Chisinau, Occidentul tace. De ce? UE, ONU sau SUA nu au luat o atitudine ferma fata de abuzurile impotriva drepturilor omului care se petrec la Chisinau, desi in alte cazuri nu se fereau sa recurga la presiuni diplomatice pentru a apara principiile pe care s-au cladit. Teama de a nu irita Rusia, lipsa de informatii sau chiar vacanta de Pasti sunt unele dintre explicatiile ce ar putea fi invocate, scrie Cotidianul.

Romanii incep vanatoarea de avioane. "Plane spottingul"- fotografierea avioanelor-, un hobby care in Occident are multi adepti a inceput sa prinda si in Romania. Spotterii cunosc aproape toate tipurile de aeronave, fac sute de poze cu decolari sau aterizari, poze pe care ulterior le posteaza pe site-urile de specialitate, noteaza Romania Libera.