Femeile afgane protesteaza impotriva unei legi restrictive. In jur de 300 de femei afgane au iesit in strada, in Kabul, miercuri, pentru a cere parlamentului revocarea unei noi legi care discrimineaza femeile si care permite, printre alte lucruri, violul marital. Femeile au infruntat un grup mult mai numeros de barbati, care le amenintau si le adresau cuvinte jignitoare. Politia a fost prezenta pentru a tine multimea sub control, iar femeile au mers pana la parlament, unde au depus o petitie pentru revocarea legii, scrie The New York Times.

Seful unui important cartel de droguri din Columbia a fost retinut. Autoritatile columbiene au reusit sa il aresteze pe cel mai important traficant de droguri din tara, au anuntat surse guvernamentale, potrivit BBC. Daniel Rendon Herrera, cunoscut si ca "Don Mario", a fost retinut in dimineata zilei de miercuri, langa Necocli, in nord-vestul Columbiei. Daniel Rendon a facut contrabanda cu sute de tone de cocaina care proveneau dintr-o zona de coasta controlata in anii '90 de fratele sau, un lider paramilitar care acum se afla in inchisoare, scrie BBC.

Marina franceza a retinut 11 pirati somalezi. Marina franceza a retinut, miercuri, 11 pirati somalezi care au incercat sa captureze o nava comerciala avand arborat steagul Liberiei; alti pirati au eliberat o nava greceasca ce fusese capturata in luna martie. Fregata franceza a capturat nava-mama a piratilor la 900 de kilometri de portul kenyan Mombasa, a anuntat Ministerul Apararii francez, potrivit Reuters.

Avocatul teroristului din Mumbai, impiedicat sa-l reprezinte la proces. Avocatul singurului terorist care a supravietuit atentatelor din Mumbai de la sfarsitul anului trecut, a fost impiedicat sa-l reprezinte pe acesta, cu putin timp inainte de inceperea procesului. Teroristul trebuie judecat pentru 12 capete de acuzare, printre care si crima. Judecatorul a spus ca motivul pentru care avocatul lui Mohammed Ajmal Kasab nu a putut participa la proces il reprezinta faptul ca a omis sa mentioneze ca a reprezentat un martor al atentatelor care a cerut compensatii in instanta. Decizia judecatoreasca a provocat amanarea procedurilor in procesul impotriva lui Kasab, care ar putea primi pedeapsa cu moartea daca este gasit vinovat, scrie The Guardian.

NASA, in cautarea planetei care a format Luna. NASA a lansat o noua misiune, in cadrul careia doi sateliti vor porni in cautarea planetei despre care se crede ca a intrat la un momemt dat in coliziune cu Terra, ducand la formarea Lunii. Cele doua navete au fost construite in cadrul programului Terrestrial Relations Observatory (STEREO), care urmareste obtinerea mai multor informatii legate de interactiunea Soarelui cu Pamantul. Satelitii STEREO se vor ocupa de studierea furtunilor solare, petelor solare si a altor fenomene legate de activitatea Soarelui, scrie Descopera.