Actiune de sprijinire a noilor medicamente anti-malarie. O initiativa in valoare de mai multe milioane de dolari a fost lansata la Oslo pentru a subventiona producerea de noi medicamente menite sa combata malaria, o boala care ucide anual peste un milion de persoane. Aproximativ 225 milioane de dolari vor fi destinati incurajarii folosirii noilor medicamente si vaccinuri. La fiecare 30 de secunde un copil moare de malarie, iar cea mai inalta rata a mortalitatii se inregistreaza in zona subsahariana africana, unde milioane de persoane nu se pot proteja de intepaturile tantarilor purtatori de malarie si nici nu au acces la tratament medical. Unele medicamente traditionale nu mai sunt eficiente pentru ca, intre timp, parazitul vinovat de infectia cu malarie a devenit extrem de rezistent. Prin noul program lansat la Oslo va fi subventionata productia de medicamente noi, cunoscute sub numele de ACT-uri (Artemisinin-Baseb Combination Therapies), compuse din doua ingrediente active anti-malarie si s-au dovedit a fi extrem de eficiente, noteaza BBC.

EPA stabileste reglementari in privinta gazelor cu efect de sera. Agentia de Protectia Mediului din SUA (EPA) a declarat vineri dioxidul de carbon si alte cinci gaze cu efect de sera ca fiind poluanti ce pun in pericol sanatatea publica si bunastarea, declansand un proces care, pentru prima data in Statele Unite, va reglementa problema gazelor ce cauzeaza incalzirea globala. Reglementarile vor fi supuse unei dezbateri publice timp de 60 de zile inainte de a fi publicate, informeaza The New York Times.

Colonizarea spatiului – singura sansa de salvare a omenirii. „Specia umana nu are nicio sansa de supravietuire exceptand colonizarea spatiului. Viata, asa cum o stim astazi, se afla intr-un permanent in pericol de a disparea, fie din cauza unei incalziri globale majore, a unui conflict nuclear, a unui virus modificat genetic sau din cauza multor alte pericole. Nu cred ca omenirea va rezista urmatorilor 1.000 de ani decat daca se va muta pe o o alta planeta”, este afirmatia socanta a celui mai reputat om de stiinta din lume, celebrul fizician de la universitatea Cambridge, Sthepen Hawking, relateaza Descopera.

Politist britanic, anchetat. Un ofiter al politiei britanice se afla sub ancheta pentru posibila sa legatura cu moartea lui Ian Thomlinson, un britanic in varsta de 47 de ani, care a murit in timpul demonstratiilor de protest, organizate la Londra, cu ocazia reuniunii la nivel inalt a Grupului celor Douazeci (G-20), desfasurata la inceputul acestei luni. Decizia cu privire la anchetarea politistului a fost adoptata dupa ce cadavrul victimei a fost supus la o noua autopsie. Potrivit primei autopsii efectuate, Ian Tomlinson, care a fost trantit la pamant de politisti, ar fi decedat in urma unui atac de cord, dar, dupa a doua autopsie, s-a constatat ca moartea s-a datorat unei puternice hemoragii stomacale, iar cauzele hemoragiei nu au fost inca elucidate, informeaza BBC.

Femeie de afaceri din China, in instanta. O femeie de afaceri din China, provenita dintr-o familie de agricultori saraci si devenita ulterior patroana unei infloritoare companii de produse cosmetice, va comparea in fata instantei sub acuzatia de frauda. Inculpata, Wu Ying, in varsta de 28 de ani, isi va sustine nevinovatia, afirmand ca nu si-a pagubit in niciun fel investitorii. Potrivit capetelor de acuzare, Wu Ying si-ar fi pagubit investitorii cu aproximativ 16 milioane de dolari, iar autoritatile chineze considera ca a fost vorba de un joc piramidal clasic. In cazul in care va fi gasita vinovata, Wu Ying risca sa fie condamnata la moarte. La inceput, Wu Ying a condus un salon de masaj si de infrumusetare si, in urma cu trei ani, a atras atentia opiniei publice, inregistrand o companie care detinea hoteluri, magazine si spalatorii. La acea vreme, firma sa a fost evaluata la o jumatate de miliard de dolari - o cifra care a facut-o sa situeze pe locul sase in topul celor mai bogate femei din China, dar nimeni nu stia de unde proveneau banii, scrie BBC.

General Motors a pregatit planurile pentru faliment desi inca spera sa il evite. Fritz Henderson, directorul executiv al General Motors, a declarat vineri ca producatorul de automobile a pregatit planuri detaliate pentru faliment, care acum pare sa fie cel mai probabil, chiar daca se grabeste sa intocmeasca un plan de afaceri sub supraveghere federala. Henderson a spus ca GM nu se confrunta cu nicio presiune din partea administratiei Obama de a lua o decizie cu privire la dosarul pentru faliment inainte de termenul limita de 1 iunie si a spus ca este "fezabil" ca producatorul auto sa mai poata inca sa evite falimentul in ciuda timpului scurt ramas, scrie Reuters.