Tabara pentru imigranti de la Calais va fi inchisa. Ministrul francez pentru imigrare, Eric Besson, a promis ca va inchide o tabara pentru imigranti din apropierea portului Calais pana la sfrarsitul anului. Sute de imigranti ilegali traiesc in adaposturi provizorii in padure, sperand sa poata trece peste Canal in Marea Britanie. Besson a afirmat ca imigrantilor li se vor asigura noi locuri de sedere, scrie BBC.

Kazahstanul construieste prima ambasada pentru extraterestri. Republica Kazahstan din Asia Centrala a demarat proiectul construirii primei ambasade din lume destinata exclusiv extraterestrilor si, totodata, prima baza de aterizare pentru navele acestora, anunta agentiile de presa locale. Daca este sa dam crezare acestor rapoarte, proiectul este puternic sustinut de autoritatile care au sprijinit initiativa prin acordarea unui teren in apropierea orasului Alma-Ata. Oficiali ai guvernului Kazahstanului s-au declarat convinsi de iminenta contactului cu extraterestrii si, de aceea, doresc ca tara lor sa fie prima care sa ofere asemenea facilitati vizitatorilor din alte lumi, facilitati care, daca previziunile oficialilor se dovedesc corecte, vor oferi un insemnat avantaj financiar Kazahstanului. In acelasi timp, autoritatile tin sa dovedeasca si strategia pe termen lung a politicii guvernamentale, sustine presa locala, noteaza BBC.

ONU, preocupata de situatia civililor ramasi in zona de razboi din Sri Lanka. Sri Lanka a respins un apel al Organizatiei Natiunilor Unite de a permite mai multor agentii umanitare sa ajunga la civilii blocati in zona de razboi de pe coasta de nord a insulei. Guvernul estimeaza ca 100.000 de oameni s-au refugiat din zona capturata luni de rebelii Tigri Tamil. Intr-un interviu acordat postului BBC, un inalt oficial al ONU, John Holmes, si-a exprimat ingrijorarea pentru cei aflati inca in zona detinuta de separatisti, noteaza BBC.

Economia globala in cea mai proasta stare din 1945. Economia globala va inregistra foarte probabil o contractie, anul acesta, pentru prima data dupa al doilea razboi mondial, iar restabilirea va dura mai mult decat se prognoza, a spus Fondul Monetar International, miercuri. FMI a proiectat o contractare cu 1,3% a activitatii economice mondiale pentru 2009, scadere puternica chiar fata de modesta crestere de 0,5% care era proiectata in ianuarie. In SUA, care continua sa fie "epicentrul" acestei crize, conform fondului, contractia economica va fi chiar mai drastica, de 2,8% anul acesta, cu o crestere zero in 2010. Pe de alta parte, secretarul Trezoreriei, Timothy F. Geithner a avertizat ca nu este de asteptat o restabilire rapida, evidentiind complicatiile implicate de interdependenta sporita a economiilor mondiale si sistemelor financiare. "Pana acum in vremurile moderne nu s-a mai intamplat niciodata ca o zona atat de intinsa a lumii sa fie lovita simultan de o confluenta de probleme economice si financiare, precum cea prin care trecem acum", a spus el intr-un discurs rostit la Clubul Economic de la Washington, scrie New York Times.

Guvernul italian deblocheaza 8 miliarde de euro pentru reconstructia Aquila. Dupa groaznicul seism care a distrus regiunea Aquila pe 6 aprilie, soldat cu aproape trei sute de morti si cincizeci si opt de mii de persoane fara adapost, a sosit timpul si pentru reconstructie. Joi 23 aprilie, guvernul italian a adoptat, intr-un consiliu de ministri reunit simbolic la Aquila , un decret pentru deblocarea a 8 miliarde de euro pentru reconstructia regiunii Abruzzi. 1,5 miliarde se vor aloca pentru masuri de prima urgenta si 6,5 miliarde pentru reconstructie, scrie Le Monde.

Panza de paianjen metalica, foarte rezistenta. Se stie ca panza de paianjen este mai rezistenta si mai usoara decat otelul, iar acum oamenii de stiinta au facut-o de trei ori mai rezistenta prin adaugarea de metal in cantitati mici. Tehnica poate fi utila pentru fabricarea de textile super-rezistente si de materiale medicale de mare tehnicitate, inclusiv oase si tendoane artificiale, noteaza Reuters.