Senator republican trece la Partidul Democrat. Senatorul american republican, Arlen Specter urmeaza sa schimbe taberele si sa devina democrat. Aceasta miscare le-ar aduce democratilor 59 de voturi in Senat, cu doar un vot mai putin fata de cele 60 necesare pentru a rasturna planurile republicanilor de a bloca legislatia. Democratii se asteapta sa primeasca si cel de-al 60-lea vot in momentul in care tribunalul va determina rezultatul cursei pentru Senat din Minnesota, inca in desfasurare. Specter, un politician moderat, a declarat ca de cand a aderat la Partidul Republican, in 1980, partidul s-a indreptat spre extrema dreapta si ca acum ideile sale politice sunt mai apropiate de cele ale democratilor, decat de cele ale republicanilor, scrie BBC.

Pakistanul porneste o noua ofensiva impotriva talibanilor. Fortele militare pakistaneze, folosindu-se de avioane si elicoptere de razboi, au pornit, marti, o ofensiva importiva luptatorilor talibani, la numai 100 de kilometri nord-vest de capitala statului, Islamabad. Aceasta actiune face parte dintr-o noua incercare de a opri inaintarea rapida a militantilor islamisti. Purtatorul de cuvant al armatei, generalul Athar Abbas, a declarat ca se asteapta ca operatiunea de eliminare a celor 500 de militanti talibani din districtul Buner sa dureze aproximativ o saptamana, scrie Reuters.

Trupe paramilitare formate din pescari captureaza 12 pirati. Trupe paramilitare somaleze au capturat 12 pirati inarmati de pe doua vase, in contextul in care mai multe comunitati de pe coasta au inceput sa tina piept corsarilor. Lideri locali din Alula si Bargaal, in regiunea Puntland din nordul Somaliei, au declarat pentru BBC ca au organizat echipaje de pescari care sa ii prinda pe pirati. Acestia s-au hotarat sa actioneze deoarece se saturasera ca vasele lor de pescuit sa fie confiscate sub amenintarea armelor de catre banditii apelor. De asemenea, Seychelles a declarat ca a arestat noua barbati suspectati ca ar fi pirati. Barbatii au fost interceptati, luni, de catre o fregata spaniola in apropierea arhipeleagului din Oceanul Indian.

Un tribunal britanic a achitat 3 barbati acuzati de terorism. Un tribunal britanic a achitat, marti, trei barbati acuzati ca ar fi ajutat la planuirea celui mai grav atentat terorist asupra capitalei, in iulie 2005, cand patru sinucigasi cu bomba au ucis 52 de persoane in timpul orei de varf, la metrou si intr-un autobuz londonez cu etaj. Procurorii i-au acuzat pe cei trei, Mohammed Shakil, 32, Sadeer Saleem, 28, si Waheed Ali, 25, ca i-ar fi ajutat pe teroristi, cercetand si selectand locurile atentatelor. Acuzatiile au fost rejudecate, dupa ce juriul nu a reusit sa dea un verdict anul trecut. Urmarirea penala a celor trei barbati, care au negat acuzatiile, a fost singura legata direct de atacurile din 7 iulie 2005, scrie The New York Times.

Aruncarea incaltamintei - cea mai noua forma de protest in India. In India, azvarlirea incaltamintei este noua forma de protest, surclasand chiar si protestul prin intermediul retelei sociale virtuale Facebook, foarte la moda la momentul actual. In cel mai recent dintr-un sir de patru incidente de acest fel, un student l-a ochit pe primul ministru Manmohan Singh. Incidentul a avut loc la o adunare in Ahmedabad, duminica, in contextul alegerilor din India, care se deruleaza pe parcursul unei luni de zile. Pantoful-ca-proiectil-al-nemultumirii pare sa fie inspirit de Muntadar al-Zaidi, jurnalistul irakian care si-a azvarlit ambii pantofi asupra fostului presedinte american, George W. Bush, in decembrie anul trecut. Chiar daca Zaidi a devenit erou, a atras asupra sa o pedeapsa de un an de inchisoare. Cu toate acestea gestul sau pare a fi lansat o noua "moda" in ceea ce priveste formele de protest, din ce in ce mai multi oameni proiectandu-si nemultumirile, la propriu, asupra diversilor oameni politici. India este, deocamdata, cel mai elocvent exemplu in acest sens, avand in vedere ca 4 astfel de incidente s-au derulat in decurs de numai o luna, scrie Washington Post.