Descoperirile unui roman din SUA in tratarea cancerului. Romanul Victor Velculescu a emigrat in SUA cand avea aproape sapte ani. La varsta de 20 de ani a inceput sa fie cunoscut la nivelul comunitatii americane de medicina, ca urmare a unei metode revolutionare pe care acesta a realizat-o in studiul celulelor care produc cancerul. Descoperirea sa va permite depistarea cancerului inca din formele sale incipiente. Dezvoltat pe parcursul carierei sale, studiul sau in analiza moleculara a cancerului i-a adus recunoastere si mai multe finatari prin care sa-si poata continua studiile, printre care si un premiu de 25.000 de dolari, noteaza EvZ.

Admitere organizata de licee si evaluare din 2 in 2 ani. Presedintele Traian Basescu a prezentat, in aceasta seara, Poiectul legii invatamantului preuniversitar propus de comisia de la Cotroceni, condusa de Mircea Miclea. Iata care sunt principalele prevederi ale proiectului de lege propus de comisia prezedentiala: Bacalaureatul nu va mai fi unic, ci va fi organizat diferential pe filiere si profiluri de licee. Evaluarea va fi facuta prin sisteme si punctaje similare testelor internationale si prin calificative. Evaluarea competentelor de utilizare a calculatorului va fi realizata atat la finalul invatamantului obligatoriu, cat si la finalul liceului. Integral in Adevarul.

Facinanta istorie a lui Assef Shawkat, protectorul sirian al lui Omar Hayssam. Avocatul lui Omar Hayssam, Ion Cazacu, a sustinut, ieri, in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti ceea ce ziarul “Gardianul” dezvaluia in urma cu aproape un an. Avocatul a prezentat o scrisoare primita de la tatal lui Omar, din Siria, in care se arata ca acesta este inchis de un an si jumatate. Desi ziarul nostru a dezvaluit acest lucru in 7 iulie 2008, iar surse din Ambasada Siriei la Bucuresti confirmau aceasta informatie, Ministerul Afacerilor Externe sustinea ca sirianul este de negasit. In iulie 2008, “Gardianul” dezvaluia faptul ca Omar Hayssam a fost pus, potrivit unor surse, in arest la domiciliu, fiind acuzat de doua fapte de atingere a sigurantei nationale.

Pe cont propriu in fata gripei porcine. Capacitatea Romaniei de a-si protejea populatia prin imunizare se limiteaza la cel mult trei milioane de doze de vaccin antigripal, care poate fi produs in cel mult sase luni. Anuntul facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii potrivit caruia se intra in faza 5 de alerta de pandemie, din 6 posibile, a determinat autoritatile romane sa ia mai multe masuri de actiune in situatia aparitiei unor cazuri suspecte de infectie cu virusul mutant. O parte din rezerva de medicamente antivirale a fost trimisa catre cele noua spitale de boli infectioase din tara, scrie EvZ.

Instanta despre eliberarea lui Sandu Geamanu: 'Arestul este exceptia'. Judecatoarea Nicoleta Cristus, cea care a decis cercetarea in stare de libertate a interlopului Ilie Alexandru, zis “Sandu Geamanu”, motiveaza ca exista doar „indicii” minime ca el a savarsit faptele pentru care s-a cerut arestarea, iar declaratiile unor martori arata ca interlopul a vrut sa le „ajute” pe victime sa isi recupereze masinile. Ilie Alexandru este liderul clanului „Geamanu”, din zona Chitila, cel care a fost acuzat de Gigi Becali, ca ar fi coordonat furtul Mercedesului sau, noteaza Adevarul.

Cum au fost sechestrati 6 batrani mai multi ani intr-un apartament din Bucuresti. Mai multi batrani au fost sechestrati intr-o casa din Sectorul 2 si siliti sa-si vanda casele unor infractori. Gruparea Bustei a mai fost implicata in acest gen de activitati, acum fiind arestati patru membri ai bandei. Victimele erau selectate din randul persoanelor in varsta, fara rude dar si suferinde de afectiuni neuropsihice. Acestea erau supravegheate indeaproape, pentru a se verifica daca sunt intr-adevar singure pe lume. Membrii gruparii desfasurau adevarate investigatii, discutand inclusiv cu vecinii tintelor lor. Dupa ce erau siguri ca au de-a face cu persoane singure, infractorii rapeau victima si o duceau intr-o casa inchiriata, din strada Nicolae Apostol, Sector 2. Aici aveau sa fie gasite cele sase persoane sechestrate in ultimii doi ani, noteaza Gandul.

Raportul Plaza Mall va fi inaintat azi ministrului de interne. Ministrul internelor a declarat, ieri, ca a dispus un control de fond la Politia Capitalei si ca in scurt timp va lua alte masuri in cazul Plaza, sanctiunile putand merge pana la plecarea din Politie sau, daca sunt elemente de natura penala, “pana la plecarea in alte zone unde te trimite instanta”, noteaza Gardianul.

Strandurile Berceni si Dambovita vor fi deschise de 1 Mai. Bucurestenii vor putea face baie in stranduri si se vor putea plimba cu salupe si ambarcatiuni pe Lacul Herastrau. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) deschide, vineri, strandurile Berceni si Dambovita si tot de atunci bucurestenii se vor putea plimba pe Lacul Herastrau cu salupe si ambarcatiuni ale autoritatii municipale. Potrivit ALPAB, bucurestenii vor avea acces gratuit, incepand de vineri pana duminica, intre orele 8.00 si 18.00, pe strandurile Berceni si Dambovita. Mai mult, cei care vor dori sa se plimbe pe Lacul Herastrau, vor putea lua salupele ALPA 1 si ALPA 2, functionabile cu o capacitate de 12 persoane, scrie Cotidianul.

Ascultari ilegale pentru santaj politic si economic. Microfoanele din casele noastre, montate de Securitate incepand cu anii ’60, au fost intens exploatate pana in zilele noastre. Munca tehnico-operativa nu a fost oprita nici in zilele lui decembrie 1989, cand pe strazi se striga "Securistii!/Teroristii!" sau "Moarte Securistilor". Din cele 47 de centrale mari folosite pentru interceptari, doar una – cea mai veche! - a fost atunci sigilata si era aratata multimii ca argument ca Securitatea nu mai face politie politica, noteaza Romania Libera.