Poate mai mult decat panica, masurile de siguranta au golit marile orase mexicane, povestesc romanii de acolo. Mexicul a devenit, in urma gripei porcine, o tara intrata in „vacanta fortata”. Autoritatile au inchis scolile, barurile, restaurantele si orice alt loc in care boala s-ar putea raspandi rapid. In comunitatea relativ mica de romani stabiliti aici (de aproximativ 400 de persoane), vestile despre gripa au fost primite cu oarecare seninatate.

Medicul roman Gabriel Cherebetiu, stabilit de peste 30 de ani in capitala Ciudad de Mexico, spune ca e, intr-un fel, normal: mexicanii nu panicheaza, sunt obisnuiti cu dezastre naturale cu zeci de mii de victime. Marea provocare printre mexicani, popor cu „sange fierbinte”, e poate faptul ca sarutul a devenit „de evitat”, spune jurnalista Mihaela Micu, aflata in acelasi oras.

De cand a lovit gripa porcina, o zi petrecuta in Mexico City poate capata accentele unei pelicule SF cu Apocalipsa provocata de o boala naucitoare: autoritatile transmit continuu detalii legate de boala, o simpla plimbare prin Ciudad de Mexico putand fi acompaniata de mesaje ca „purtati masca daca iesiti pe strada, spalati-va bine mainile, stranutati in batista”

Citit articolul intergal in Evenimentul Zilei