Potrivit Comisiei Europene, zona euro este in recesiune in 2009. Comisia Europeana se asteapta la o recesiune de 4% in 2009 in zona euro, care va duce in 2010 la cea mai mare rata a somajului de dupa razboi si la o agravare neta a deficitului public. Potrivit noilor previziuni publicate luni, 4 mai, Comisia anticipeaza faptul ca zona euro va fi inca in recesiune in 2010, cu o scadere a activitatii de 0,1%. In previziunile sale precedente, publicate la jumatatea lunii ianuarie, Comisia se baza pe o scadere a Produsului Intern Brut (PIB) de 1,9% in 2009 si o crestere usoara in 2010, de 0,4%. Aceste previziuni noi facute de Bruxelles sunt totusi putin mai optimiste decat cele publicate de Fondul Monetar International (FMI) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). FMI-ul se bazeaza pe un recul al PIB-ului de 4,2% in acest an si de 0,4% anul urmator, in timp ce OCDE se bazeaza pe o scadere de 4,3% in acest an si de 0,1% in anul urmator, informeaza Le Monde.

Sotia premierului Italiei a inaintat actele de divort. Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a pretins scuze sotiei sale, la o zi dupa ce aceasta a confirmat ca a inaintat actele de divort. Domnul Berlusconi si-a acuzat sotia ca i-a patat reputatia si a subliniat ca a fost atras intr-o capcana a presei. In cadrul unui interviu acordat cotidianului "Corriere dela Sera", domnul Berlusconi, care de obicei era un critic fervent al sistemului judiciar din Italia, de aceasta data, a criticat presa italiana, ca face atacuri la persoana. Silvio Berlusconi si-a aparat pozitia, in ce priveste decizia de a-si sarbatori ziua de nastere in compania unui star de televiziune in varsta de 18 ani. Domnul Berlusconi a precizat ca nu considera ca a facut ceva rau, dar ziarele relateaza ca tocmai aceasta petrecere a fost cea care a determinat-o pe sotia premierului sa demareze actiunile legale pentru separare si divort, noteaza BBC.

Seful anticoruptie din Indonezia a fost arestat. Politia din Indonezia l-a arestat pe seful Comisiei de Eradicare a Coruptiei din tara, Antasari Azar, la scurta vreme dupa ce l-a declarat suspect de crima in dosarul asasinarii unui om de afaceri indonezian. Initial s-a crezut ca domnul Antasari este citat ca martor ocular in cazul uciderii lui Nasrudin Zulkarnaen. Opinia publica din Indonezia considera ca domnul Antasari este luat pe nedrept in colimatorul politiei, noteaza BBC.

Cea mai mare pestera din lume a fost descoperita in Vietnam. O echipa de speologi britanici au descoperit recent cea mai mare formatiune carstica de pe Terra. Impunatorul edificiu natural era ascuns de milenii in adancul junglelor luxuriante din Vietnam. Pasajul stancos din adancurile pamantului are o lungime de 6,5 kilometri si o inaltime de 200 metri, fiind de 7 ori mai inalt decat Catedrala din York. Denumita de catre bastinasi Hang Son Doong (Pestera Raului din Munte, in dialectul local), pestera are dimensiuni aproape duble comparativ cu fosta detinatoare a recordului, informeaza Descopera.

Primul caz de condamnare pentru uciderea unui nenascut, in Dubai. O femeie din Dubai, care a pierdut sarcina intr-un accident de masina, a fost acuzata de crima si condamnata la plata unei rascumparari reprezentand "bani pentru sange". Instanta a decis ca femeia, o libaneza in varsta de 27 de ani si insarcinata in luna a 9-a, la momentul accidentului nu a fost atenta in timp ce se afla la volan si a produs accidentul. Oficiali din Dubai afirma ca este primul caz de acest fel si demonstreaza ca drepturile nenascutilor sunt protejate, scrie BBC.

Compania franceza Areva va realiza un proiect minier in Niger. In statul african Niger a fost pusa prima piatra de fundatie la ceea ce va deveni a doua mina de uraniu ca marime din lume. Proiectul minier, in valoare de 1,5 miliarde de dolari, va fi realizat in trei ani de zile de catre compania franceza Areva si va produce 5.000 de tone de uraniu pe an. Exportul uraniului reprezinta una din putinele surse de valuta pentru Niger, unul dintre cele mai sarace state africane, noteaza BBC.