Merkel sustine crearea statului palestinian. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, miercuri, ca singura solutie pentru obtinerea pacii in Orientul Mijlociu o reprezinta crearea unui stat palestinian, langa cel israelian si a indemnat guvernul israelian sa inceapa tratativele cu palestinienii. Aceasta declaratie a fost facuta de cancelarul german cu o zi inainte de vizita oficiala a Ministrului de Externe israelian, Avigdor Lieberman, cunoscut ca fiind ultranationalist. Lieberman a declarat deschis ca se opune crearii unui stat palestinian, langa Israel. De asemenea, Merkel a declarat ca de imbunatatirea relatiilor dintre Israel si palestinieni depinde succesul statelor vestice de a obtine o intelegere cu Iranul in privinta programului sau nuclear, scrie Reuters.

Hillary Clinton isi exprima regretul pentru civilii morti in Afganistan. Secretarul de stat american, Hillary Rodham Clinton, si-a exprimat, astazi, regretul profund pentru moartea a numerosi civili in Afganistan, provocata de atacurile aeriene ale armatei SUA. Intalnindu-se cu presedintele afgan si cu cel pakistanez, Hillary Clinton a declarat ca SUA vor face eforturi pentru a „evita pierderea vietilor unor civili nevinovati”. De asemenea, aceasta a facut presiuni asupra celor doua guverne pentru a intensifica eforturile de a infrange extremistii islamici din retelele talibana si al-Qaeda, scrie Washington Post.

Mexicanii se intorc la lucru, desi numarul mortilor din cauza gripei porcine este in crestere. Mexicanii s-au reintors la lucru, miercuri, chiar daca situatia este departe de a se fi intors la normal la aproape doua saptamani de la declansarea epidemiei de gripa porcina. Astfel, numarul confirmat de morti in Mexic din cauza virusului a sarit la 42, guvernul declarand ca numai in luna mai s-au inregistrat 6 morti din aceasta cauza. Mai bine de 33 de milioane de elevi si studenti au stat inca o zi acasa, in timp ce echipaje sanitare au dezinfectat scolile. Liceenii si studentii se vor intoarce la cursuri joi, iar elevii vor reveni la scoala luni, scrie The New York Times.

Marea Britanie interzice accesul pe teritoriul sau a 16 persoane care incurajeaza extremismul. Guvernul britanic a numit, marti, 16 persoane carora li s-a interzis accesul pe teritoriul Marii Britanii, pentru “incurajarea extremismului sau a urii,” printre care se numara extremisti musulmani, un fost cap Ku Klux Klan, gazda unui talk-show radiofonic din SUA si un predicator din Kansas. Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, care este responsabil pentru siguranta nationala, a declarat ca s-a hotarat sa faca publice numele celor 16 persoane, pentru a identifica tipul de comportament pe care Marea Britanie “nu este dispusa sa-l accepte pe teritoriul sau", scrie Washington Post.

Zuma a fost ales presedintele Africii de Sud. Jacob Zuma, liderul Congresului National African (ANC), a fost ales oficial ca presedinte al tarii de catre membrii Parlamentului si va fi investit in functie sambata, dupa ce Congresul National African a castigat alegerile generale acum doua saptamani. Zuma s-a declarat emotionat de reintoarcerea in Parlament, dupa ce, in 2005, a fost demis din functia de vice-presedinte din cauza implicarii sale intr-un scandal de coruptie. Cu o luna inainte de alegeri s-a renuntat la acuzatiile impotriva sa, dar exista dovezi care indica implicarea guvernului in acest caz, scrie BBC.

Nano-elicopterul lui James Bond va zbura in realitate. Are dimensiunea unui pachet de tigari si le-ar putea oferi soldatilor informatii valoroase de pe campul de lupta, prin simpla utilizare a unei telecomenzi. Contrar aparentelor, nanocopterul PD-100 Black Hornet (Viespea Neagra) este diferit de elicopterele telecomandate vandute astazi prin magazinele de jucarii. Acelea nu accelereaza si nu incetinesc asemenea elicopterelor adevarate si, cel mai important, nu pot ramane suspendate in aer, scrie Descopera.