Politisti agresati de militieni. Un agent de la Sectia 1 Politie din Bucuresti isi acuza seful ca i-a dat in cap cu un vraf de dosare si ca l-a jignit. Un nou scandal sta sa izbucneasca in Politia Capitalei: un agent isi acuza seful ca l-a injurat si l-a lovit in cap cu un vraf de dosare. Incidentul s-a lasat cu o ancheta a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Desfasurarea, pe etape, a incidentului, ar arata cam asa: in dimineata zilei de 24 aprilie, adjunctul Sefului Sectiei 1 Politie, inspectorul principal Aurelian Ciocarlan, se afla la Biroul de Investigatii Criminale, impreuna cu alti patru politisti, noteaza EvZ.

Mazilirea inspectorilor scolari. In jur de 170 de persoane ar urma sa isi piarda functiile de conducere detinute in cadrul inspectoratelor scolare si al caselor corpului didactic, ca urmare a aplicarii ordonantei privind serviciile deconcentrate. Din cei 42 de inspectori scolari generali, doar jumatate vor pleca insa de la conducere, ceilalti urmand a fi reconfirmati, noteaza Romania Libera.

Seful Comisariatului pentru Societate Civila, cercetat de DNA dupa ce i-a promis vrajitoarei Sidonia ca-i va elibera rudele arestate. Seful organizatiei “Comisariatul pentru Societatea Civila” este cercetat de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit bunuri de la o femeie cunoscuta pentru practicile sale oculte, careia i-a promis ca o ajuta pentru eliberarea unor rude ale sale aflate in arest. Anchetatorii anticoruptie au descins atat la sediul ONG-ului, dar si la domiciliul lui Grigore Prodan (foto), seful Comisariatului pentru Societatea Civila, au declarat, ieri, surse judiciare. Grigore Prodan este acuzat de procurori ca ar fi cerut sume mari de bani unei vrajitoare, cunoscuta drept Mama Sidonia, pentru a interveni in eliberarea unor rude ale acesteia arestate anterior. Sursele citate sustin ca Prodan nu ar fi primit banii ceruti, dar in schimb a acceptat sa foloseasca o masina pe care a primit-o de la Sidonia. Ulterior, Prodan ar fi returnat autoturismul, scrie Gardianul.

Romania „uita” tensiunile cu Republica Moldova de dragul intereselor energetice in fostul bloc sovietic. Problemele de pe „axa” Bucuresti - Chisinau nu au fost discutate de premierul Emil Boc si seful diplomatiei moldovene Andrei Stratan. Primul summit al Parteneriatului Estic, format prin care Uniunea Europeana incearca sa sprijine reformele prin stimulente economice in statele din vecinatatea sa estica, a fost un succes pentru Romania, a declarat, joi, premierul Emil Boc, care a reprezentat Bucurestii la aceasta reuniune. Alaturi de liderii europeni, prezenti la summit au fost prezenti si sefi de stat si de guvern din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Ucraina, Georgia si Republica Moldova (a carui prezenta autoritatile romane au intentionat cu ceva timp in urma sa o blocheze), scrie Gandul.

Medicii si artistii de opera, pe aceeasi treapta de salarizare. Medicii primari de clinica, judecatorii de tribunal, conferentiarii universitari si artistii lirici de opera vor fi incadrati la acelasi nivel de salarizare, potrivit rezultatelor negocierilor purtate ieri de sindicate si reprezentantii Ministerului Muncii, pe legea salarizarii unice. Acesta este doar un exemplu din lista aprobata pana acum de liderii sindicali din educatie, interne, aparare, sanatate, administratie si cultura, care fac parte din grupul de lucru pentru elaborarea grilei unice de salarizare, scrie EvZ.

Un judecator acuza: eliberarea lui Gigi Becali incalca legea. Judecatorul care s-a opus eliberarii din arest a lui Gigi Becali sustine ca legea si jurisprudenta romaneasca nu au fost respectate in acest caz. Becali a primit ieri permisiunea sa paraseasca judetul Ilfov si Capitala numai in cazul deplasarilor necesare campaniei electorale. Eliberarea din arest a lui Gigi Becali, cercetat penal pentru sechestrarea a trei hoti care i-ar fi furat masina, s-a facut prin incalcarea legii si a "practicii constante a instantei supreme", scrie in motivarea sentintei judecatorul Dorel Matei, relateaza Romania Libera.

Incepe greva grefierilor: luni, sedintele se suspenda doua ore! Debutul saptamanii viitoare va fi marcat de greva de avertisment a grefierilor, arhivarilor si a altor reprezentanti ai personalului auxiliar afiliati PROJUST. Ministerul Justitiei si a Libertatilor Cetatenesti a fost anuntat de acest demers printr-o scrisoare transmisa de federatie. Greva de avertisment va avea loc luni, intre orele 10-12. Projust anunta ca, in cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, se va declansa greva generala. Federatia sustine ca raspunsul primit de la MJ in legatura cu aceste revendicari “nu a prezentat solutii eficiente si multumitoare”, iar Ministerul Muncii nu a raspuns solicitarii de conciliere a conflictului de munca, scrie Gardianul.

Sezonul dobanzilor-record la depozite se apropie de sfarsit. Viata pe datorie si bunastarea pe datorie nu vor mai fi posibile pentru multa vreme de acum incolo”, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Cele mai mari dobanzi le ofera mai ales bancile mici, care pentru a putea da credite sunt nevoite sa atraga bani de la populatie. Perioada dobanzilor-record la depozite este pe ultima suta de metri. Aproape toti bancherii au anuntat deja ca in perioada urmatoare vor scadea dobanzile acordate acestor produse de economisire, care in momentul de fata sunt foarte mari, cu pana la 10% peste rata inflatiei. In primul rand, bancile vor reduce dobanzile la depozite si abia apoi le vor scadea pe cele la credite, ca reactie la decizia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de a scadea dobanda de politica monetara, este de parere Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, scrie Gandul.

2.000.000 de euro investiti inutil intr-o scoala parasita. Des clamate de guvernanti pentru a justifica lipsa banilor pentru majorarile salariale in invatamant, investitiile in infrastructura scolara din Romania s-au dovedit, in majoritatea cazurilor din ultimii ani, doar aspiratoare de bani publici pentru clientela de partid. In aproape fiecare judet al tarii au fost deschise santiere in scoli care nu s-au mai inchis de ani buni, dar care inghit in continuare sume astronomice de la buget. Acolo unde santierele au fost inchise s-a constatat ca s-au alocat zeci de miliarde de lei vechi pentru lucrari care costa de cel putin zece ori mai putin. In tot acest timp, elevii continua sa invete in clase insalubre, iar profesorii reclama slaba finantare a invatamantului, noteaza Romania Libera.