In Iran s-au inscris 475 de persoane pentru alegerile prezidentiale care vor avea loc pe 12 iunie. Potrivit ministrul de Interne iranian 433 de candidati sunt barbati si 42 femei. Autoritatiile vor trebui sa decida pana pe 21 mai cati dintre cei inscrisi indeplinesc criteriile stabilite. La alegerile din 2005, peste 1.000 de persoane s-au inscris la prezidentiale, insa numai sapte au participat efectiv la scurtin. La alegerile din acest an si-au anuntat deja candidatura actualul presedinte Mahmoud Ahmadinejad, fostul premier Mir Hossein Moussavi, fostul presedinte al Parlamentului Mehdi Karoubi si fostul sef al corpului Gardienilor, Mohsen Rezaie, informeaza AFP.

Cu patru saptamani inainte de alegerile europene, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au tinut o reuniune comuna la Berlin, pentru a-si exprima opozitia fata de aderarea Turciei la Uniunea Europeana. "Trebuie sa vorbim de frontiere ale Europei. Aceasta si-ar pierde sensul daca ar avea din ce in ce mai multi membrii, iar noi nu am mai putea decide nimic. Este bine sa le spunem alegatorilor in acesta campanie electorala ca nu putem sa includem pe toata lumea in Europa. Pozitia noastra este urmatoarea: un parteneriat privilegiat cu Turcia, care exclude insa ideea de aderare", a declarat cancelarul Germaniei. La randul sau, presedintele francez, cunoscut ca un adversar al aderarii Ankarei s-a pronuntat impotriva largirii indefinite a Uniunii, scrie AP.

Confruntari violente s-au produs sambata seara in centrul Atenei, intre un grup de extrema dreapta, imigranti si fortele de ordine. Paisprezece persoane, noua politisti si cinci imigranti, au fost ranite dupa ce manifestanti de extrema dreapta au luat cu asalt o cladire dezafectata, ocupata de imigranti ilegali veniti din Africa. Zeci de protestatari au aruncat cu pietre si sticle incendiare in cladirea cu opt etaje, in timp ce imigrantii le raspundeau, din interiorul cladirii, cu caramizi, relateaza BBC News.

O comisie independenta va verifica cheltuielile politicienilor britanici pentru a depasi criza deconturilor de care au beneficiat alesii de la Londra. Comisia va fi formata din contabili care vor face un audit complet. Laburistul Sir Stuart Bell a declarat ca persoane din guvern au solicitat fonduri care ridica grave semne de intrebare. Pe lista primilor verificati se numara oficiali precum Kitty Ussher, Lady Thornton, sau Stephen Byers care au solicitat cateva sute de mii de lire pentru investitii in obiective imobiliare, relateaza The Guardian.

Autoritatile din Sri Lanka au respins acuzatiile rebelilor, conform carora trupele guvernamentale ar fi ucis peste 370 de civili, printre care multi copii si femei. Trupele din Sri Lanka incearca sa recupereze teritoriile detinute de rebelii Tamili, dar exista o zona in care este interzis focul, de aproximativ 2 kilometri. Rebelii sustin ca trupele guvernamentale au incalcat aceasta zona. Din cauza faptul ca institutiile independente de presa nu au acces in regiunile unde se duc lupte, nu s-au putut verifica informatiile nici uneia dintre parti. Potrivit oficialilor Natiunilor Unite, exista motive solide ca au fost omorati mii de civili, in ultimele luni. Un purtator de cuvant al armatei din Sri Lanka a declarat ca, in zonele de conflict, exista intre 10.000 - 15.000 de civili, in timp ce rebelii sustin ca sunt peste 120.000, informeaza Reuters.